ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγωμάρα! Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit

Παγωμάρα! Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ορθάνοιχτο άφησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο του Grexit, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα είχαμε μια συνάντηση στο ύψιστο επίπεδο του Eurogroup, αφού ακούσαμε την εισήγηση του κ. Ντάισελμπλουμ.

Εγώ θα ήθελα να διευκρινίσω πως η Ελληνική κυβέρνηση από σήμερα έως Παρασκευή το πρωί έχει χρόνο να καταθέσει τις λεπτομερείς προτάσεις.

Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να το πράξει αυτό ενώ το είχαμε διευκρινίσει και προ και μετά δημοψηφίσματος.

Παρόλο που είχα διευκρινίσει πως μετά το δημοψήφισμα για μια πρόταση που δεν υπάρχει πια η διαπραγματευτικ ή θέση της χώρας θα ήταν αρκετά αποδυναμωμένη.

Θα δούμε την Κυριακή προς πια λύση θα κατευθυνθούμε δεν αποκλείω κανένα σενάριο» τόνισε ο κ. Γιούνκερ και συνέχισε:

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες. Είναι το πιο αποφασιστικό σημείο στην Ιστορία μας, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το «μαύρο» σενάριο και τις συνέπειες αυτού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη για όλα. Έχουμε σενάριο στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εχουμε σενάριο για το πώς θα κρατήσουμε την Αθήνα μέσα στην Ευρωζώνη αλλά δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε αν η Ελλάδα δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις της.

Εγώ είμαι πάρα πολύ υπέρ του να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού θέλει να πάει αυτή τη χώρα».

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως δεν είναι ώρα για να μιλήσουν οι ηγέτες για κάτι τέτοιο και παρέπεμψε τις σχετικές συζητήσεις για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...