Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ειδική αποστολή Φάιμαν για να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα

Η ειδική αποστολή Φάιμαν για να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων Ευρωπαίων ηγετών έχει αναλάβει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν ώστε να υπάρξει συμφωνία, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος με συνέντευξή του στην αυστριακή Kurier, τονίζοντας ότι το πλάνο έχει καταστρωθεί κατόπιν συνεννόησης με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκαλύπτει ότι για τον σκοπό αυτό θα επιστρατεύσει τον Αυστριακό επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Eurogroup Τόμας Βίζερ και τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι.

Ο καγκελάριος επισημαίνει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός σκοπεύει να καταθέσει προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα συνιστούν αλλαγές στο σχέδιο Γιούνκερ, ενώ έχει αναφέρει ότι μέτρα στους τομείς των συντάξεων, των φόρων και της διοίκησης, θα πρέπει να ψηφιστούν προκαταβολικά από την ελληνική Βουλή για να υπογραμμιστεί η αξιοπιστία των προτάσεων.

Ο Αυστριακός καγκελάριος θεωρεί ότι η έως τώρα διαχείριση της κρίσης από την ΕΕ ζημιώνει την αξιοπιστία της παγκοσμίως και μπορεί η ΕΕ να είναι κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη, ωστόσο σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η Ελλάδα, η φτώχεια ή οι πρόσφυγες, έχει περιορισμένα εργαλεία, είναι πολύ επιφανειακά οργανωμένη, δεν υπάρχει εμβάθυνση για να μπορεί να λύνει τις ρίζες των προβλημάτων.

Κατά την άποψή του, εξαιτίας εθνικών συμφερόντων ουδέποτε υπήρξε προθυμία για μια πραγματική Ένωση, ενώ κατά την καθιέρωση του κοινού νομίσματος ήταν λάθος να μην εγκαθιδρυθούν συγκεκριμένα όργανα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ΕΕ να προσπαθεί να επιδιορθώσει ζημίες όπως ένας τεχνίτης χωρίς την τσάντα του με τα εργαλεία.

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί ότι η ΕΕ βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση, όπως δείχνουν τα ζητήματα του ασύλου και της Νομισματικής Ενωσης, τα οποία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, σε μια στιγμή που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...