Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Μεϊμαράκης χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα για τη “συμφωνία”

Γιατί ο Μεϊμαράκης χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα για τη “συμφωνία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πιέζει ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης για μια άμεση συμφωνία με τους εταίρους, προκειμένου όπως υποστηρίζει η χώρα να αποφύγει ένα Grexit.

Η ρητορική του κ. Μεϊμαράκη, όμως, είναι τέτοια που καταδεικνύει ότι στην περίπτωση μιας κακής συμφωνίας , η Νέα Δημοκρατία θα έχει όλο το δικαίωμα να δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με προφανή στόχο να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη η Νέα Δημοκρατία, τα εκλογικά ποσοστά της οποίας έχουν συρρικνωθεί.

Έτσι ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, μπορεί να διαρρηγνύει τα κομματικά του ιμάτια για μια άμεση συμφωνία, ωστόσο στην τελευταία δήλωση του έκανε λόγο για μια «καλή συμφωνία» που πρέπει να φέρει και να περάσει από την Βουλή, ο Αλέξης τσίπρας.

Σήμερα Κυριακή, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Ευρώπη η Νέα Δημοκρατία κάνει το εθνικό της καθήκον και απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό «να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι» και να φέρει άμεσα μία συμφωνία στον Εθνικό Κοινοβούλιο.

Αμέσως μετά , όμως ο κ. Μεϊμαράκης, ανέφερε ότι η Ν.Δ. εδώ και καιρό προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να υπάρξει μια «καλή συμφωνία», που μπορεί και πρέπει ο Πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το Εθνικό Κοινοβούλιο να ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.

Η διαφοροποίηση αυτή στη ρητορική του κ. Μεϊμαράκη καταδεικνύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να μιλάει για επιτακτική ανάγκη μιας συμφωνίας, αλλά εν τέλει θέλει όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά μια «καλή συμφωνία».

Έτσι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνει ότι ακριβώς ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει, «να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι».

Και κάτι ακόμη, στην Νέα Δημοκρατία, προσπαθούν να προλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις για το κόμμα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες ,ακόμη και αν αποφασίσει κυβέρνηση εθνικού σκοπού, δεν προτίθεται σ αυτήν να συμπεριλάβει την Νέα Δημοκρατία.

Γι αυτό και ο Μεϊμαράκης αντιδρά κατ αυτόν τον τρόπο , για να δικαιολογηθεί στους ψηφοφόρους, ότι αυτός και το κόμμα επέλεξαν να μην συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, κρύβοντας την αλήθεια ότι απλώς δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ με επίκεντρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: «Κλειδώνει» τη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Ποιοι μπαίνουν ευρωβουλή

Ανδρουλάκης: Να συζητάμε με την Τουρκία, χωρίς όμως αυταπάτες για τις κλιμακούμενες προκλήσεις Ερντογάν

Ο Νίκος Δένδιας την Τετάρτη 15/5 στην Κατερίνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...