Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αυστριακός Καγκελάριος κατηγορεί τον Σόιμπλε για προβοκάτσια!

Ο Αυστριακός Καγκελάριος κατηγορεί τον Σόιμπλε για προβοκάτσια!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βολές προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση που κράτησε κατά τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα εξαπέλυσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατηγορώντας τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για προβοκάτσια.

«Δυστυχώς υπήρχαν προβοκάτσιες και έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και αυτό παρέτεινε τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κουρίρ», για να διευκρινίσει στη συνέχεια, ότι η πρόταση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αποτέλεσε μία προβοκάτσια.

Οι άνθρωποι θα έχαναν χρήματα, οι επιχειρήσεις θα έχαναν επενδύσεις, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές και αυτό δεν το ήθελε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε ο Βέρνερ Φάιμαν, επισημαίνοντας πως το μόνο που κατάφερε η προβοκάτσια ήταν να καθυστερήσει την απάντηση της Ελλάδας – και προφανώς όχι να αυξήσει τις πιέσεις απέναντί της.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επεσήμανε ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συγκεντρώσει στη Βουλή μια πλειοψηφία, που δεν την έχει πλέον με το κόμμα του, και εκτίμησε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Κατά την άποψή του, η συμφωνία είναι η αρχή ενός σκληρού δρόμου και δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς. Απλά έγινε το πρώτο βήμα και όποιος πιστεύει ότι αύριο θα προκύψουν παραδεισένιες συνθήκες, εξαπατά τους ανθρώπους, η κατάσταση θα είναι σκληρή, τόνισε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η συμφωνία κατέστη δυνατή επειδή συμφωνούσαν Γερμανία και Γαλλία, ενώ μία αντιπαράθεση μεταξύ τους θα ήταν καταστροφική για την Ευρώπη. «Ένα Grexit και οι εικασίες για το ποια χώρα θα ακολουθούσε, θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη», εκτίμησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...