Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανασχηματισμός: Και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα, θα φέρει ο ανασχηματισμός που έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά όχι με την προώθηση στους υπουργικούς θώκους «φθαρμένων» προσώπων του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Αυτό αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου, αποκλείοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την υπουργοποίηση στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έστω και αυτά έχουν δεσμευθεί δημοσίως με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής τους ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Πάντως, το Μαξίμου δεν έχει ακόμη αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς σε κάποια υπουργεία, που θα μπορέσουν να σηκώσουν και το βάρος των δύσκολων μέτρων.

Αυτό που αποκλείουν, τουλάχιστον μέχρι τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης, και σημειώνουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση να αφήσει τη θέση του από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία.

Ένας επιπρόσθετος λόγος ως προς αυτό, όπως αναφέρουν, είναι και το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν θέλει να δει να εμπλέκονται στην κυβέρνηση δυνάμεις και πρόσωπα του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Συνεπώς, υπογραμμίζουν, η κυβέρνηση προχωρά με την υπάρχουσα μορφή της ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεν θα υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα της.

Αρχικά , πάντως, είχε προταθεί στον πρωθυπουργό να προβεί στον εκτεταμένο ανασχηματισμό, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία των προαπαιτούμενων το βράδυ της Τετάρτης. Η πρόταση αυτή φαίνεται να έχει απορριφτεί και το πλέον πιθανό είναι ο σαρωτικός ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Και αυτό γιατί οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι απρόβλεπτες και κανείς δεν μπορεί μετά βεβαιότητας να γνωρίζει πόσοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο στη Βουλή και κατά πόσο η κυβέρνηση με την σημερινή της σύσταση θα μπορέσει «να σταθεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Φάμελλος: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την κύρωση των 3 μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

Όλγα Γεροβασίλη: «Η ΝΔ συνεχίζει να λοιδορεί το εθνικό συμφέρον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...