Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Δεν υπήρχε κανένας δόλος στις πράξεις μου – “Xολή” για τα ΜΜΕ

Βαρουφάκης: Δεν υπήρχε κανένας δόλος στις πράξεις μου – “Xολή” για τα ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί κατ’ εξοχήν δημιούργημα των ΜΜΕ, μέσω των οποίων έγινε γνωστός, διατράνωσε τις ιδέες και τις θέσεις του και άνοιξε την πόρτα για την υπουργοποίησή του από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ προηγήθηκε, ακριβώς λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, η εκλογή του ως βουλευτής.

Ο μέχρι πρότινος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας επιτέθηκε εκ νέου στα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε «τοξικά», παραχωρώντας συνέντευξη σε ένα κανάλι (Mega), το οποίο περιλαμβάνει στη συγκεκριμένη λίστα και παρόλα αυτά, τού έδωσε άπλετο χρόνο να ξεδιπλώσει τις απόψεις του, ακόμη και να κατηγορήσει το χώρο που τον φιλοξένησε.

Ακόμη και σήμερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα του «καρκινογόνου κομματικού της κοινωνίας» και «του τριγώνου της αμαρτίας», όπως χαρακτηριστικά είπε, παραχωρώντας μία σειρά από συνεντεύξεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ας παρακολουθήσουμε τη συνέντευξή του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Σε λίγο θα με κατηγορήσουν για τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, για τη μικρασιατική καταστροφή. Είναι απίστευτο. Ουδείς αναμάρτητος και ουδείς αλάνθαστος. Βεβαίως και υπήρξαν λάθη. Θα σας δώσω έναν κατάλογο τριάντα δικών μου λαθών, αλλά ότι ήμουν αρχιερέας του λόμπι της δραχμής, όταν η όλη μου πολιτική και πανεπιστημιακή σταδιοδρομία βασίζεται στο αξίωμα ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική και έχω χαλάσει σχέσεις με συντρόφους που μου έλεγαν έλα, να μου λένε ότι εγώ ήθελα να βγούμε από το ευρώ, δεν με αγγίζει. Είναι τόσο ανόητοι.

Η χρεοκοπία έγινε το 2010, δεν την έκανε ο Βαρουφάκης. Τα IOUs τα σκεφτόμασταν μόνο και μόνο… γιατί ξέρετε, πριν λίγες μέρες μας έκλεισαν τις τράπεζες. Μετά λέγανε ότι δεν θα αυξήσουν τον ELA, ακόμη το λένε και κάποια στιγμή δεν θα υπήρχαν χάρτινα χρήματα και τότε τι κάνεις για να μείνεις στην ευρωζώνη όταν δεν έχει χάρτινα χρήματα; Το ότι χρεοκόπησα εγώ την Ελλάδα αποτελεί σχήμα οξύμωρο,, όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010. Το ότι τα IOUs είναι μέρος του σχεδίου του Βαρουφάκη για να βγούμε από την ΕΕ, είναι το ακριβώς αντίθετο. Εάν θέλεις να διαβάλεις κάποιον, αντιστρέφεις αυτό που λέει και το παρουσιάζεις με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και συνεχίζεις να το λες.

Μου προτάθηκε άλλο υπουργείο, αλλά στόχος μου δεν είναι να είμαι υπουργός. Από το 2009 όταν έβλεπα το πρόβλημα να έρχεται, με τη χρηματοπιστωτική κατάρρευση, ένιωθα τεράστια αγωνία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη ολόκληρη, καθώς η σκέψη μου είναι πάντα ευρωπαϊκή, από τότε κοιμάμαι, ξυπνάω, σκέφτομαι, ζω καθημερινά τις παραμέτρους, τις μεταβλητές των πρωτογενών πλεονασμάτων, του χρέους, της αναδιάρθρωσής του, πως χωρίς αναδιάρθρωση ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας δεν θα καταφέρει ποτέ να αναπνεύσει, όλα αυτά, ΦΠΑ, φορολόγηση, αυτά είναι η αγωνία μου. Δεν θα ήθελα να έχω άλλο υπουργείο και να σκέφτομαι αυτά.

Δεν έχω στόχο να γίνω αρχηγός κόμματος. Το μόνο που θέλω είναι να προστατεύσω και να διαφυλάξω, μέσα από τα λεγόμενά μου, αυτό που έχει σημασία τώρα, τη διαφύλαξη του Τσίπρα. Η στήριξη του 61,5% των ανθρώπων που ψήφισαν όχι, για να μείνουν στην Ευρώπη, παρά την τρομοκράτηση παρέμειναν πιστοί σε μία ανεξάρτητη πολιτική, με στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Εγώ λέω τα ίδια πράγματα εδώ και έξι χρόνια. Μπορεί να είναι ανοησίες για ορισμένους, αλλά είναι τα ίδια. Εκείνο το όχι της Κυριακής, της 5ης Ιουλίου, το υπηρετώ και μέρα – νύχτα.

Δεν υπάρχει ευκαιρία που να μου παρουσιαστεί για να έρθω σε αντιπαράθεση με τους επικριτές μου, με όλους τους κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, εκείνους που έφεραν τη χώρα εκεί την έφεραν σήμερα, με όλους που έβλεπαν μνημόνιο, ξέρετε με όλους αυτούς που αν δεν είχαμε υπογράψει θα μας εγκαλούσαν και αν είχαμε υπογράψει θα μας κατηγορούσαν ότι φέραμε μνημόνιο, είναι κάτι που το προσδοκώ με μεγάλη χαρά και αγωνία, ώστε να τους αντιμετωπίσω σε οποιαδήποτε αρένα, σε οποιοδήποτε δικαστήριο, σε οποιοδήποτε forum, θα τολμήσουν να αντιπαρατεθούν με μένα;

Ψεύδονται όσοι τα λένε αυτά. Δεν υπήρχε κανένας δόλος στις πράξεις και τις ενέργειές μου.

Δεν ήταν ταξιδάκι αναψυχής στην Αίγινα. Στο σπίτι μου πήγα. Απλώς δεν υπήρχε γέφυρα. Αν υπήρχε γέφυρα θα ήταν αλλιώς. Επειδή έχει φέριμποτ ήταν το ζήτημα. Έδωσα την πλήρη συμπαράστασή μου στους τρεις που πήγαν στις Βρυξέλλες, να δώσουν τη μάχη εκ μέρους όλων μας, προσπάθησα να επισημάνω κάποια ζητήματα στα κείμενα τα οποία μου παρουσίασαν που θα έπρεπε να προσέξουν, για να μην υπάρξουν τρικλοποδιές, είπα κοιτάζοντας στα μάτια όλους τους συναδέλφους ότι στηρίζω απολύτως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιάννη Δραγασάκη, και τον Αλέξη Τσίπρα, ιδίως τον Ευκλείδη, ο οποίος πήγαινε μέσα σε αυτό το καμίνι και ζήτησα απ’ όλους να εξουσιοδοτήσουν και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Στο τέλος είπα ότι θα στείλω μία επιστολή που θα επιβεβαιώνει αυτό που λέω, διότι θα είναι μία νύχτα που θα πρέπει να δω την κόρη μου, μετά φεύγει, είναι 11 χρόνων, υπάρχει πρόβλημα. Στέλνω την επιστολή μου… προφανώς δεν έκανα κάτι άσχημο. Η δεδηλωμένη που είναι το ζητούμενο εξασφαλίζεται με την επιστολή που έστειλα, ότι είμαι μέρος της δεδηλωμένης, εξουσιοδοτώ και ψηφίζω θετικά.

Η κακεντρέχεια έχει μπει στο κόκκινο και ό,τι και να κάνω, θα μετατρέπεται σε ένα απερίγραπτου μεγέθους σκάνδαλο και αυτό είναι δεδομένο από την 25η Ιανουαρίου. Να ξέρετε οι αρχές μας, το ότι έχω υποχρεώσεις απέναντι σε ένα 11χρονο κορίτσι, με το που ήρθε να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, μιλήσαμε με τον Τσακαλώτο, και με τον Τσίπρα, και από εκεί και πέρα η κακεντρέχεια των ΜΜΕ, η μπογιά της κακεντρέχειάς τους δεν περνάει στον λαό. Σας διαβεβαιώ ότι ο κόσμος έξω έρχεται και μου λέει… μην συγχέουμε τα ΜΜΕ με την κοινή γνώμη. Θυμηθείτε τι έλεγαν τα ΜΜΕ πριν το δημοψήφισμα και πως ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Τα ΜΜΕ αποτελούν ένα καρκινογόνο κομμάτι της κοινωνίας έτσι όπως έχουν εξελιχθεί στην Ελλάδα, είναι μέρος του τριγώνου της αμαρτίας. Από τη μία μεριά έχουμε το τραπεζικό σύστημα, από την άλλη έχουμε το σύστημα προμηθειών του Δημοσίου και από την άλλη έχουμε τα ΜΜΕ.

Δεν είπα ότι δεν υπάρχει κανένα καλό. Είπα ότι στο σύνολό τους το σύστημα των ΜΜΕ, δυστυχώς είναι μέσο μαζικής τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης εδώ στην Ελλάδα. Όσο πιο πτωχευμένη είναι μια χώρα… μίλησα για το σύστημα, όχι για τους υπαλλήλους του. Οι υπάλληλοί του προσπαθούν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Δυστυχώς είστε ένα κομμάτι πτωχευμένου συστήματος και συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς συνάδουν περισσότερο με την προέκταση της πτώχευσης της Ελλάδας στο μέλλον, παρά με την εξυγίανση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τις διαλέξεις μου και δεν θα πάρω ούτε ένα ευρώ. Όσο είμαι βουλευτής δεν πρόκειται να έχω άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Όπως πρέπει να ισχύει για όλους μας. Αλλά αυτή τη στιγμή έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Να μελετήσω τα νομοσχέδια. Ο λόγος που ήμουν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επειδή μου ζητήθηκε. Εάν μου ξαναζητηθεί, προφανώς θα είμαι υποψήφιος. Δεν ήρθα για να φύγω».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...