Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήξη με τους διαφωνούντες ετοιμάζει ο Τσίπρας – Στην αντεπίθεση ο Λαφαζάνης

Ρήξη με τους διαφωνούντες ετοιμάζει ο Τσίπρας – Στην αντεπίθεση ο Λαφαζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή σύγκρουση με τους διαφωνούντες και προαναγγελία οριστικής ρήξης στο ΣΥΡΙΖΑ λίγε μόνο ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου μέτρων αποτελεί η διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου για τα όσα εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του, αναφορικά με τους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Αγεφύρωτο και με την κάθε μέρα που περνάει να επιδεινώνεται, μοιάζει πλέον το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τις σχέσεις των δύο πλευρών να εντείνουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Το κυβερνητικό επιτελείο τηρούν στάση αναμονής ώστε στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή, η κυβέρνηση να μην πέσει κάτω από 120 βουλευτές, καθώς η ήδη μειοψηφική κυβέρνηση, μετά και τους 32 διαφωνούντες, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Τα βλέμματα όλων τώρα είναι στραμμένα στην στάση που θα κρατήσει η «Κίνηση των 53» καθώς σπό τος τάξεις τους προέρχονταν οι έξι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στην προηγούμενη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, τα μέτρα θα υπερψηφιστούν υπό το βάρος της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των αυστηρών μηνυμάτων που έστειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρωινή συνάντηση του με συνεργάτες του τόνισε «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «IOU» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως γνωρίζει την ευθύνη ενός δύσκολου συμβιβασμού «Ενός συμβιβασμού, όμως, που μας κρατά ζωντανούς να συνεχίζουμε να παλεύουμε.Η επιλογή μου για έναν επώδυνο συμβιβασμό μπορεί να ήταν μακρυά από τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική λύση υπό τη δαμόκλειο σπάθη της άτακτης χρεοκοπίας».

Κυρίως στόχος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη δανειακή σύμβαση, με την οποία εξασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη.

Το ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αναβάλλεται για τον Σεπτέμβρη με την σύγκληση των κομματικών οργάνων.

«Αύριο ψηφίζουμε τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις και για έναν μήνα, περίπου, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση νομοθέτησης και πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. […] Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους διαφωνούντες, καλώντας τους να παρουσιάσουν στον λαό την εναλλακτική τους πρόταση και να μην κρύβονται πίσω από την δική του υπογραφή.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα για στον «κομματικό ΣΥΡΙΖΑ» να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό» και να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «IOU» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας το κομματικό μηχανισμό που ελέγχεται από τους διαφωνούντες ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τον «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Μέσω του διαδικτυακού ισότοπο iskra.gr απάντησε συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νίκος Πέρπερας, στα όσα είπε ο πρωθυπουργός: «Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι στις 12 Ιουλίου, ύστερα από πεντέμιση μήνες διαπραγμάτευσης, δεν είχε το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην απόλυτη άρνηση των δανειστών» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε διερωτώμενος «δεν προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε εθνικοποίηση των τραπεζών, αναστολή πληρωμών ενόψει της διαπραγμάτευσης, αλλά επέμενε να πληρώνει κανονικά τους δανειστές, αφαιμάζοντας τα δημόσια ταμεία. Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια. Εκείνων, δηλαδή, που μέχρι χθες “σταύρωναν” τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μας, ενώ σήμερα βρίσκονται ξαφνικά να του χτυπούν φιλικά την πλάτη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...