Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για plan B (βίντεο)

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή στον Βαρουφάκη για plan B (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πλήρη κάλυψή του, παρείχε στον τέως υπουργό Οικονομξικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργπός Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την εκπόνηση του σχεδίο Β, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα την ώρα που οι δανειστές ήταν έτοιμοι και όλο και πιο επιθετικοί.

Παράλληλοα, ο κ.Τσίπρας τόνισε για άλλη μια φορά πως σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη δεν υπήρχε και ουτε επεργάστηκε ποτέ.

«Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε;» διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

«Όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε πολιτικές σκοπιμότητες. Στόχο έχει όχι μόνο να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για τυχόν ατύχημα, την ώρα που ευρωπαϊκοί και γερμανικοί κύκλοι ακόμα θέλουν ένα Grexit» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η στοχοποίηση αυτή «ίναι επικίνδυνη γιατί η μάχη της διαπραγμάτευσης δεν τελείωσε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».

«Θα έπρεπε να μας εγκαλέσετε εάν δεν είχαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά και αυτονοήτως είχα δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα σχεδίου Β για έκτακτη ανάγκη. Αυτό είναι ένδειξη ότι το επεδίωκα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «κωμικό να αποκαλείτε μέγα πολιτικό σκάνδαλο την αυτονόητη προετοιμασία μίας κυβέρνησης την ώρα που η άλλη πλευρά γινόταν όλο και πιο επιθετική».

«Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και για παράνομες πράξεις να ψάξετε στο κόμμα σας, όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι στον Γιάννη Βαρουφάκη. Να ψάξετε υπόθεση υποβρυχίων, PSI, θαλασσοδανείων της ΑΤΕ, τη μεταβίβαση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που ερευνά σήμερα η Δικαιοσύνη που ανασαίνει. Όχι στην κυβέρνηση που έδωσε μάχη για τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δευτερολογία της είπε χαρακτηριστικά: η πλειοψηφία που έχει δημιουργηθεί σηκώνει τα βάρη τα δικά σας. Είστε όμηρος των συνιστωσών σας» ενώ παράλληλα κατηγόρησε τοβ πρωθυπουργό ότι συνεχίζει να μιλάει στη Βουλή όπως στην Κεντρική Επιτροπή.

Συνεχίζοντας τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στελέχη του στη δικαιοσύνη, αλλά σήμερα οι συνεργάτες τους βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε η  Άννα Βαγενά παρενέβη τότε φωνάζοντας ότι δεν αντέχει άλλο να ακούει…

Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε τον Γ. Βαρουφάκη, είπε ότι μπορεί να έχει κάνει λάθη και δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα, ότι κάνει διακοπές στην Αίγινα «αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο, ότι έφαγε τα λεφτά. Δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Μας κατηγορείτε ότι είχαμε μυστικό σχέδιο, σε μυστικά μπουντρούμια για έξοδο από το ευρώ. Τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε; Λέγατε το δημοψήφισμα είναι ναι η όχι στο ευρώ, τότε με 63% γιατί δεν βγήκαμε από το ευρω;Καταλαβαίνετε τι σαχλαμάρες λέτε;

Η ιδέα για μια βάση δεδομένων για να συμψηφίζουν οφειλές οι πολίτες είναι μυστικό και σατανικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ; Μα αυτό το σχέδιο είναι κρίσιμο για το ευρώ. Είτε σε δύσκολη είτε σε κανονική φάση είναι η χώρα. Αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου; Μας φέρατε εδώ για αστείο λόγο.

Αυτό το σχέδιο να το φέρουμε μαζί και να το ψηφίσουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ενοχή του οδηγού της Ντ. Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσανα Λαλλαούνη ζητεί ο Εισαγγελέας

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Γραμμένος: Ρινικό κάταγμα και ρήξη καρπού μετά την επίθεση Φλώρου στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...