Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσοβελώνη: Εχθρός η Γερμανία, σύμμαχοι Γαλλία και Ιταλία

Χρυσοβελώνη: Εχθρός η Γερμανία, σύμμαχοι Γαλλία και Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μύδρους κατά της Γερμανίας, εξαπολύει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την στάση που τηρεί απέναντι στην Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι Γαλλία και Ιταλία είναι σύμμαχοι της χώρας μας.

Αναλυτικότερα, σε άρθρο της στην Κυριακάτικη «KONTRA NEWS», η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει:

“Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου 2015 ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους-δανειστές εγκαινιάζει αναμφισβήτητα μια νέα φάση για την ελληνική κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις σε όλο το φάσμα του πολιτικού χάρτη. Ο συμβιβασμός ήταν ομολογουμένως δύσκολος, αλλά στις συγκεκριμένες συνθήκες όπου κυριάρχησε ο ωμός εκβιασμός του σκληροπυρηνικού γερμανικού κατεστημένου, κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτος.

Ακόμη και μετά τη σύναψη της δύσκολης συμφωνίας, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται δυνάμεις που δεν θέλουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το «στρατόπεδο Σόιμπλε» συνεχίζει να κραδαίνει το σενάριο του Grexit ως απειλή στο πλαίσιο της πολιτικής του «παιδαγωγικού ιμπεριαλισμού», που το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» έχει περιγράψει με απαράμιλλη ακρίβεια πριν από δυόμιση χρόνια.

Όμως, ο παιδαγωγικός ιμπεριαλισμός του διδύμου Μέρκελ – Σόιμπλε έχει πυροδοτήσει την όξυνση των παθών ανάμεσα στον πλούσιο ευρωπαϊκό Βορρά και το φτωχό Νότο και έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και τον προβληματισμό κορυφαίων διανοουμένων, όπως του μεγαλύτερου εν ζωή Γερμανού φιλοσόφου και υπέρμαχου της ευρωπαϊκής ενοποίησης, του Γιούργκεν Χάμπερμας, που κατακεραύνωσε την πολιτική της χώρας του για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή τις απειλές για έξοδο από την Ευρωζώνη: «Η Γερμανία αυτοπαρουσιάστηκε ανερυθρίαστα ως η δύναμη που επιβάλει την πειθαρχία στην Ευρώπη και για πρώτη φορά διεκδίκησε ανοιχτά τη γερμανική ηγεμονία στη Γηραιά Ήπειρο», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Υπάρχουν, βεβαίως και άλλες δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες θέλουν η Ελλάδα να βρει το δρόμο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό.

Ο κ. Τσίπρας συνθηκολόγησε καταβάλλοντας υψηλό τίμημα με μοναδικό στόχο να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και τους Έλληνες ζωντανούς. Ο Πρωθυπουργός ακολούθησε μια έντιμη επιλογή ευθύνης, μια πατριωτική επιλογή χάρις στην οποία αποσοβήθηκαν πολύ πιο οδυνηρές και τραγικές καταστάσεις για τον ελληνικό λαό, κυρίως για τα πιο φτωχά και πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τα οποία σε περίπτωση Grexit ή άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν εκτεθειμένα σε απρόβλεπτα και μη διαχειρίσιμα δεινά.

Αν ο Πρωθυπουργός έβαζε την υπογραφή του το περιβόητο σχέδιο Σόιμπλε, η χώρα θα υποδουλωνόταν για άλλα 100 χρόνια στους δανειστές, τους οποίους θα έπρεπε να ξεπληρώνει σε ευρώ, ενώ ο ελληνικός λαός θα πληρωνόταν σε πολλαπλώς υποτιμημένη δραχμή και θα …ζούσε χάρη …«στην καλοσύνη των ξένων»! Το άλλο ενδεχόμενο, αυτό της ασύντακτης χρεοκοπίας, θα σήμαινε πολύ απλά συνθήκες απόλυτης φτώχειας, εκτόξευσης της ανεργίας και εξαθλίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, με πρώτα θύματα τους νέους, τους συνταξιούχους, τους μισθοσυντήρητους και γενικά και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι μόνοι κερδισμένοι θα ήταν μόνο οι μεγαλοκαταθέτες – μεγαλοφοροφυγάδες του εξωτερικού, που σήμερα καλύπτονται στους κωδικούς στις διάφορες λίστες Λαγκάρντ και οι οποίοι θα εξαγόραζαν τα «ασημικά» και τον πλούτο της χώρας αντί πινακίου φακής!

Σήμερα, λοιπόν, που οι σκληροπυρηνικοί κύκλοι της Γερμανίας επιδιώκουν να αποτελέσει η χώρα μας παράδειγμα επιβολής της γερμανικής ηγεμονίας και της πολιτικής του «παιδαγωγικού ιμπεριαλισμού» εκ μέρους του ηγετικού διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε, η Ελλάδα και η κυβέρνησή της καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν λαοί που μπορεί να συνθηκολογούν, αλλά δεν παραδίδονται ποτέ.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, στις ικανότητές μας. Να πιστέψουμε ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε από την κρίση, να αποκτήσουμε, επιτέλους, την Πατρίδα που μας αξίζει και να αφήσουμε πίσω μας τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα μας στη δεινή οικονομική κρίση, την οποία βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Τις επόμενες μέρες θα λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών όπου η κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη για να διαμορφώσει τους καλύτερους κατά το δυνατόν όρους της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ το προσεχές διάστημα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό καθώς θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει επιτέλους η κρίσιμη συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους.

Υποστηρίχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγοντας τη δύσκολη συμφωνία με τους εταίρους αντί για τη ρήξη, φορτώθηκε τις αμαρτίες της Μεταπολίτευσης και των πολιτικών δυνάμεων που την εξέφρασαν. Ίσως υπάρχει ισχυρή δόση αλήθειας σε αυτή τη διαπίστωση. Το στοίχημα όμως για αυτή την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν είναι να αναμετρηθούμε με τις νοοτροπίες που εξέθρεψαν τα κόμματα της Μεταπολίτευσης.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για τη «ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ», όπου απαιτείται να υπάρξει μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να εμπεδωθεί η διαφάνεια, η αξιοκρατία και το κράτος δικαίου, να καταπολεμηθεί με αποφασιστικότητα η φοροδιαφυγή με προεξάρχουσα εκείνη των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, και να στηριχθούν πραγματικά οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ήρθε η ώρα για τη «ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» όπου θα προωθηθούν οι αναγκαίες αλλαγές και οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και να δώσουμε ένα τέλος στο πελατειακό κράτος των τελευταίων σαράντα χρόνων και στα κατεστημένα συμφέροντα που άλωσαν την Πατρίδα μας και στο τέλος τη χρεοκόπησαν, βυθίζοντας τον ελληνικό λαό στη δυστυχία, την απόγνωση και την κατάθλιψη.

Ήρθε η ώρα για τη «ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» όπου θα πρέπει να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις του παρασιτισμού και τους εκφραστές του κοινωνικού καθεστωτισμού που συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική παρακμή, την κοινωνική απαξίωση και τη χρεοκοπία. Και, αντίθετα, να υπερασπιστούμε με θέρμη το καλώς εννοούμενο δημόσιο συμφέρον, τις κοινωνικές αξίες και εκείνους τους θεσμούς που αποτελούν τους πυλώνες για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Αποτελεί εθνικό καθήκον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή στο πλαίσιο της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και να διαμορφώσει παράλληλα τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια.

Η ύπαρξη της συγκυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί την εγγύηση για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και τη διαρκή μετωπική σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...