Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η συμφωνία έχει αγκάθια – Θα προστατεύσουμε τους αγρότες

Τσίπρας: Η συμφωνία έχει αγκάθια – Θα προστατεύσουμε τους αγρότες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στη συνάντηση μετείχαν η ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης -ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης- καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς Δημήτρης Γελαλής και Χαράλαμπος Κασίμης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η υλοποίηση της αγροτικής πολιτικής, η στρατηγική ανάπτυξης της παραγωγής ανασυσγκρότησης της αγροτικής οικονομίας, τα άμεσα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και τα αναγκαία μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου το επόμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της συνάντησης σε δηλώσεις του τόνισε πως «Πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, όπως προσαρμόζονται και οι αγρότες στις καιρικές συνθήκες

Πρέπει να δημιουργήσουμε δρόμους ακόμα και εκεί όπου δεν υπάρχουν και να κάνουμε το παν για να δημιουργήσουμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης, για να εξασφαλίσουν όλες οι κοινωνικές ομάδες τα εισοδήματά τους, μέσω αναδιανομής του εισοδήματος όμως, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να ξεπληρωθούν τα δανεικά χωρίς να υπάρχει ανάπτυξη.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς που όπως είπε ο κ. Τσίπρας «έγιναν τέσσερις από τρεις, και θα επιδιώξουμε να γίνουν περισσότεροι».

Την ελπίδα η συμφωνία να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα εξέφρασε ο κ. Τσίπρας σε συνέχεια των δηλώσεών του, όμως παραδέχθηκε πως «Αυτή η συμφωνία έχει αγκάθια, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να υλοποιούμε πολιτικές που δεν είναι επιλογή μας».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τους αγρότες, εξαγγέλλοντας όσα θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να επιτύχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση προτείνει να ορισθεί στο 50% η προκαταβολή του φόρου για τους αγρότες, καθώς όπως επεσήμανε «θέλουμε να μείνουν οι αγρότες στα χωράφια τους».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα εξήγγειλε την ενίσχυση των δράσεων των αλιέων, καθώς, ανέφερε, το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων για την αλιεία είναι ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να σπάσει τα συμφέροντα του μονοπωλίου στον αγροτικό τομέα.

Μας δίνετε δύναμη με την παρουσία σας, είπε προς τον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και πρόσθεσε πως πρέπει να «δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη φορολογική αφαίμαξη», ενώ τόνισε: «κινδυνεύουμε να χάσουμε επιδοτήσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...