Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Βρίσκουμε πάντα το δρόμο μας κυρίως υπό δύσκολες συνθήκες

Παυλόπουλος: Βρίσκουμε πάντα το δρόμο μας κυρίως υπό δύσκολες συνθήκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα μας θα βρει λύσεις για να ξεπεράσει την κρίση, έστειλε με αλληγορικό τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από την Σάμο, όπου παραβρέθηκε στη λιτάνευση της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Αναλυτικότερα, στο χαιρετισμό του για τον εορτασμό της Μεταμόρφσωης του Σωτήρος, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε:

“Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος σηματοδοτεί μιαν από τις σπουδαιότερες Δεσποτικές εορτές στην Ορθόδοξη παράδοση. Μαζί με την Γέννηση και την Ανάσταση, η Μεταμόρφωση στο όρος Θαβώρ της Γαλιλαίας συνθέτει, ουσιαστικώς, το ιερό τρίπτυχο που αποδίδει την, δογματικώς ολοκληρωμένη, υπόσταση του Κυρίου.

Συγκεκριμένα, η Μεταμόρφωση αποδίδει την συνάντηση του Θείου και του Ανθρωπίνου και κορυφώνει την επί Γης δόξα του Κυρίου. Ταυτοχρόνως, η συνάντηση αυτή καλεί, μεσ’ από την πεμπτουσία της χριστιανικής διδασκαλίας, τον Άνθρωπο να υπερβεί τις γήινες καταβολές του και να επιδιώξει την τελείωσή του, όπως άλλωστε επιτάσσει και η ετυμολογική ρίζα του ονόματός του: «Άνω θρώσκω».

Κάπως έτσι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος εμφανίζεται για εμάς, τους Έλληνες που έχουμε ταχθεί φύλακες της κιβωτού της Ορθοδοξίας, ως αφετηρία έμπνευσης με στόχο την υπέρβαση κάθε εθνικής κρίσης.

Αφετηρία αποφασιστικότητας και ελπίδας για τη δύναμη που διαθέτουμε, ως Λαός και ως Έθνος όπως έχουμε ιστορικώς και διαχρονικώς αποδείξει, να βρίσκουμε πάντα τον δρόμο μας και την προοπτική μας, ιδίως υπό δύσκολες περιστάσεις.

Το κορυφαίο ιστορικό προηγούμενο της Ναυμαχίας στο στενό της Μυκάλης, στις 5 Αυγούστου 1824, παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που οδήγησε στην απελευθέρωση της Σάμου από τον οθωμανικό ζυγό, βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Είμαι βέβαιος, τηρουμένων βεβαίως των ιστορικών αναλογιών, ότι τον δρόμο αυτόν θα τον διανύσουμε ξανά για ν’ αντιμετωπίσουμε την δεινή κρίση που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τον Τόπο και τον Λαό μας.

Τούτη τη φορά μάλιστα μαζί με τους ομόθρησκους λαούς της Ευρώπης και με πυξίδα τις αρχές και της αξίες του Ανθρωπισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που βρίσκονται στον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας.

Και θα τον διανύσουμε οι Έλληνες ενωμένοι και αποφασισμένοι, όπως το πράξαμε όταν χρειάσθηκε να γράψουμε τις πιο λαμπρές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η φύση του σκορπιού

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε πάρτι της «Woke ατζέντας» με την «αυλή του Μαξίμου» και ΛΟΑΤΚΙ

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Πρ. Παυλόπουλος: Ο Ερντογάν είναι τρομερά αναξιόπιστος – Αδιανόητη η απειλή του Casus Belli

Ο Ερντογάν έβαλε «φερετζέ» φίλου και είπε στη Σακελλαροπούλου «να κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...