Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bild: Ο Τσίπρας θέλει να παρουσιαστεί νικητής

Bild: Ο Τσίπρας θέλει να παρουσιαστεί νικητής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ανάσα πριν τη συνολική συμφωνία βρίσκονται πιστωτές και ελληνική κυβέρνηση. Μόνο λεπτομέρειες απομένουν. Η Bild αμφισβητεί ότι το κλίμα στο τηλεφώνημα ΤσίπραΜέρκελ ήταν πραγματικά βαρύ.

Πολλές πιθανότητες επίτευξης συνολικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στην Αθήνα διακρίνει ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν. Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ARD δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλα δείχνουν ότι υπάρχει πρόθεση (σσ. για συμφωνία), περισσότερο από ό,τι πριν από μερικούς μήνες».

Ανοιχτό παραμένει ωστόσο «προς ποια κατεύθυνση θέλει να πάει η ελληνική κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή όμως ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Γενς Σπαν έκανε λόγο για την αναγκαιότητα μιας μακροπρόθεσμης και όχι προσωρινής λύσης για το ελληνικό ζήτημα: «Η συμφωνία θα πρέπει να διαρκέσει τρία χρόνια και όχι μόνο μερικές μόνο μέρες».

Συγκρατημένος απέναντι στις ελπιδοφόρες ειδήσεις για συμφωνία από την Αθήνα εμφανίστηκε στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία DLF ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κρίστιαν φον Στέτεν δηλώνοντας ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις ειδήσεις από την Αθήνα: «Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το συνολικό σχέδιο, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις ελληνικές τράπεζες, δεν γνωρίζουμε πώς θα προχωρήσει το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων».

Bild: Βαρύ κλίμα στο τηλεφώνημα με Μέρκελ;

Επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους η εφημερίδα Bild γράφει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Bild επισημαίνει: «Διαδόθηκε επίσης ότι το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνομιλία με την Α. Μέρκελ ήταν πιο βαρύ από ό,τι στις συνομιλίες με Ολάντ και Γιούνκερ.

Παρατηρητές εκτιμούν ότι αυτή η ερμηνεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Μέρκελ διαδίδεται συνειδητά επειδή η ελληνική πλευρά προσπαθεί να παρουσιάσει την επίτευξη συμφωνίας για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα ως νίκη του Αλ. Τσίπρα κατά των Γερμανών ή επειδή θέλει να μεταφέρει στους γερμανούς την ευθύνη για τα σκληρά και μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας», καταλήγει η Bild.

Ζητούμενο όχι η άμεση, αλλά η «μόνιμη λύση»

Το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα και τα μέτρα λιτότητας που προκύπτουν από αυτό θα κατατεθούν για ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο το πιθανότερο την Πέμπτη, πριν από το Eurogroup, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η  Deutsche Welle παρά τα θετικά μηνύματα από την Αθήνα τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες / Xριστιανοκοινωνιστές όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες βλέπουν με σκεπτικισμό μια συμφωνία στην Αθήνα υπό την πίεση του χρόνου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου των Σοσιαλδημοκρατών για ζητήματα προϋπολογισμού Γιοχάνες Καρς: «Αν χρειαστεί το χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο για να ληφθούν αποφάσεις που θα δώσουν αξιόπιστες λύσεις τότε θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε».

Σε περίπτωση ανάγκης ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επανέφερε τη γνωστή προσωρινή λύση της χρηματοδότησης-γέφυρας μέχρι την επίτευξη συνολικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...