Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμεση σύγκλιση Συνόδου Κορυφής για τους πρόσφυγες θέλει ο Παυλόπουλος

Άμεση σύγκλιση Συνόδου Κορυφής για τους πρόσφυγες θέλει ο Παυλόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ανάγκη άμεσης σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

«Είναι παράδοξο το ότι η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη, δεν έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους σχετικά με το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και ιδίως στη Συρία», είπε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι όσο διατηρούνται οι φωτιές του πολέμου, το φαινόμενο θα πολλαπλασιάζεται.

«Χρειάζεται εξωτερική πολιτική και από την πλευρά της Ευρώπης και από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας και ιδίως από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, πρέπει να υπάρξει άμεσα Σύνοδος Κορυφής σχετικά με το ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ευρώπης και να υπάρξει συνεννόηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον ΟΗΕ.

«Δεν ταιριάζει στην Ευρώπη σήμερα, μπροστά σε αυτό το διπλό φαινόμενο της ασφάλειας και του ανθρωπισμού η πολιτική του Ποντίου Πιλάτου και της στρουθοκαμήλου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως μείζον εθνικό θέμα το ζήτημα της μετανάστευσης και των προσφύγων. Όπως σημείωσε, «ακόμα και αν κάναμε τα σωστά στην Ελλάδα, δε θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η Ευρώπη «πρέπει να βρει λύσεις και για τους πρόσφυγες και άλλες λύσεις για τις μεταναστευτικές ροές. Εάν δε συνεργαστούμε και με τις χώρες προέλευσης και με την Τουρκία, που είναι ο τελευταίος σταθμός πριν μπουν στις βάρκες, νομίζω ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος ζήτησε προς τούτο τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...