Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ώρα της κρίσης στη Βουλή, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι

Η ώρα της κρίσης στη Βουλή, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από τρεις ώρες μαραθώνιων συνεδριάσεων, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποφάσισαν τελικά να ανοίξει η Βουλή, με σκοπό να τεθεί προς ψήφιση το τρίτο μνημόνιο.

Όπως όλα δείχνουν η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης, με τους 200 περίπου βουλευτές που μετέχουν στις επιτροπές, να καλούντε να αποφασίσουν αν θε γίνει τελικά η ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Στόχος, όπως πρότεινε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, είναι το νομοσχέδιο να εισαχθεί νωρίς το μεσημέρι στην Ολομέλεια προς συζήτηση και στη συνέχεια προς ψήφιση, αλλά δεν φαίνεται να αποφεύγεται νέο… ξενύχτι και μία διαδικασία που θα μυρίσει μπαρούτι.

Με αφορμή την πρωτοφανή απόφαση για ανοιχτή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων το βράδυ της Τετάρτης, τέθηκε σε ψηφοφορία και “πέρασε” η πρόταση να είναι ανοιχτές οι επόμενες συνεδριάσεις εκτός και αν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.

Υπέρ της απόφασης τάχθηκαν πολλά μέλη της Διάσκεψης, αν και υπήρξαν από την αρχή αντιδράσεις για την «a la carte» δημοσιότητα της Διάσκεψης των Προέδρων.

πέρ της δημόσιας μετάδοσης της Διάσκεψης των Προέδρων τάχθηκε ακολούθως ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την αρχική της τοποθέτηση τόνισε πως η Βουλή έκλεισε με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε την διαβεβαίωση πως δεν θα χρειαστεί να συνεδριάσει έως της 16 Αυγούστου.

Στη συνέχεια υπήρξαν αντεγκλήσεις για το πότε κατατέθηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή. «Δυστυχώς το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε χτες (Τρίτη), κατατέθηκε στις 00.03» δήλωσε τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Βουλή να βάζει τη σφραγίδα της όποτε της το ζητά η Τρόικα ή οποιοσδήποτε.

Επίσης η ίδια σημείωσε πως «Όταν υπάρχει διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει διαδικασία και έκκληση από τη Βουλή να μην υπάρχει αιφνιδιασμός, αυτό πρέπει να συνιστά ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης απαραβίαστο.

Όταν η διάσκεψη λέει ότι δεν θα υπάρξει συνεδρίαση ως τις 16 Αυγούστου, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη γιατί ο βουλευτής βασίζεται σε αυτή τη διαβεβαίωση.

Ως πρόεδρος της Βουλής θεωρώ ότι οτιδήποτε πιο εσπευσμένο από αυτό που έγινε θα ήταν χονδροειδής παραβίαση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

Ενώ ακολούθησε το «τρολάρισμα» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ο οποίος η ίδια είναι υπεύθυνη που χάθηκε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς να συνεδριάσει η Βουλή.

«Με απροκάλυπτη επιθετικότητα η Πρόεδρος μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και αδυναμία συνεννόησης. Αν έτσι αισθάνεται, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο.

Ελπίζω μία φράση που ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου. Είναι όμως πολύ σοβαρό θέμα να λέει σήμερα (χτες) σε δημόσια ακρόαση και να επιδιώκει να ακουστεί εν είδει δήθεν διαγγέλματος ότι τίθεται θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης και αδυναμίας συνεννόησης.

Αν το εννοεί, είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεμβάσεων. Θα ήθελα να το πάρει πίσω και να πει ότι δεν το εννοούσε», είπε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε λέγοντας πως μένει συνεπής στα όσα λέει σήμερα ως Πρόεδρος και στα όσα έλεγε ως βουλευτής. Επίσης η ίδια υποστήριξε ότι της επιτίθενται οι εκπρόσωποι της διαπλοκής.

«Επικαλείστε την επιλογή του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός με επέλεξε γιατί στα ζητήματα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και διαφύλαξης του δημοκρατικού πολιτεύματος δεν θα έκανα εκπτώσεις όποιος κι αν το ζητούσε ακόμη και ο ίδιος. Αυτή την πεποίθηση έχω», είπε απαντώντας στον Ν. Φίλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...