Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν βουλευτές

Πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ετοιμάζουν να καταθέσουν βουλευτές του Ποταμιού, για την στάση αλλά και τη συμπεριφορά της ως πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το MEGA, Το Ποτάμι έχει στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικό κείμενο.

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας η κίνηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μόνο από τους βουλευτές του Ποταμιού, καθώς χρειάζεται και η πλειοψηφία.

Μάλιστα ο ίδιος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αφήνουν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, της υπερψήφισης δηλαδή της πρότασης μομφής εφόσον κατατεθεί, ενώ κάτι τέτοιο έχουν απορρίψει οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Αμυράς είπε: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι’ αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιου πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Πάντως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την ψήφιση του μνημονίου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωτοβουλιών.

«Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρει το κείμενο που έχει μοιράσει το Ποτάμι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυξάνονται συνεχώς οι πολίτες που ζητούν να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ. Σε σελίδα στο Facebook οι χρήστες έχουν φτάσει ήδη τις 40.000.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...