Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Colpo grosso Τσίπρα: Γιατί βάζει στο καρέ των δανειστών το Ευρωκοινοβούλιο

Colpo grosso Τσίπρα: Γιατί βάζει στο καρέ των δανειστών το Ευρωκοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προσπάθεια για δημοκρατική νομιμοποίηση της αποκαλούμενης τρόικας και του μνημονίου, αλλά και τη δημιουργία ενός αντίπαλου δέους απέναντι στο Eurogroup, το οποίο ελέγχεται πλήρως από τους «σκληρούς» που κινούνται δορυφορικά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιχειρεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την επιστολή του στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αποκομίσει οφέλη από τη δημοκρατική νομιμοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να έχει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα μέσα από συντονισμένες κινήσεις με δυνάμεις της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό, τότε θα αλλάξει άρδην η δομή του συστήματος που διαμορφώνει το εκάστοτε ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάρτιση των νέων προαπαιτούμενων.

Στην ελληνική κυβέρνηση εκτιμούν ότι εφόσον οι συζητήσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που θα ανοίξουν για τη νέα δέσμη προαπαιτούμενων, δεν γίνουν αποκλειστικά πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup, αλλά και στο δημοκρατικό και διαφανές επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με δημόσιο πολιτικό διάλογο, τότε θα ενισχυθεί σημαντικά η διαπραγματευτική ισχύς της και παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα ανάχωμα για τυχόν νέες εκβιαστικές κινήσεις και τελεσίγραφα τύπου take it or leave it που οδήγησαν στο σκληρό τρίτο πακέτο βοήθειας.

Αυτό υπογράμμισε και στην επιστολή του εξάλλου, τονίζοντας ότι θεωρεί «πολιτικά επιτακτικό, ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός με άμεση λαϊκή εντολή, να λειτουργήσει ως ο έσχατος εγγυητής της δημοκρατικής λογοδοσίας και συμβατότητας της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη με το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Αλέξης Τσίπρας: Στα μαύρα χρόνια του Μητσοτάκη ασφυκτιά η Δημοκρατία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...