Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοβάται τις εκλογές ο Μεϊμαράκης – Προτείνει Δραγασάκη για πρωθυπουργό

Φοβάται τις εκλογές ο Μεϊμαράκης – Προτείνει Δραγασάκη για πρωθυπουργό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές θέλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μάλιστα έφτασε μέχρι του σημείου να προτείνει δημοσίως ως πρωθυπουργό τον Γιάννη Δραγασάκη και να συνομιλεί περί αυτού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Όπως δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συναντηθεί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και θα την παροτρύνει να εξετάσει ως Πρόεδρος της Βουλής, εάν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, ακόμα και με ψήφο ανοχής.

Επικεφαλής μπορεί να είναι και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κύριος Δραγασάκης που είναι σοβαρός άνθρωπος, αλλά όχι ο Τσιπρας, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Θα επισκεφθώ την Πρόεδρο της Βουλής, να την ρωτήσω για την δύναμη των κομμάτων, να την παροτρύνω να συναντηθεί με τους αρχηγούς και να δούμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε την εκλογική διαδικασία που δεν έχει κανένα κέρδος», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, καθώς όπως είπε: «Οι αρχηγοί εκφράζουν τους βουλευτές των κομμάτων τους, αλλά και αυτοί πρέπει να μπορούν να εκφραστούν μόνοι τους. Ήδη φάνηκε ότι ο κύριος Τσίπρας δεν εξέφραζε το σύνολο της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Δεν είναι πρόσκληση αποστασίας, αλλά κάλεσμα ευθύνης».

Ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι προτίθεται να προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του ώστε να τον ρωτήσει γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης και γιατί παραιτείται, αλλά και τι προτίθεται να κάνει κατά τις διερευνητικές εντολές, αλλά και σε περίπτωση που γίνουν οι εκλογές και έρθει δεύτερος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, με άλλο πρόσωπο στην πρωθυπουργία από τον Αλέξη Τσίπρα, ο κύριος Μεϊμαράκης είπε: «Πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, είπα τον κύριο Δραγασάκη γιατί είναι αντιπρόεδρος, σοβαρός, μπορεί να τον εμπιστευτεί η κοινωνία, γνωρίζει τα οικονομικά και είναι συνεργάσιμος άνθρωπος».

«Θέλω να επισημάνω στην κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα πέρα από τα βασικά, γιατί από χθες είναι υπηρεσιακή και βρίσκεται στο μικροσκόπιο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κλείνοντας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαντλήσει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής: «Θα δούμε από το πώς θα πάει», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...