Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν και δανειστές αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο! Ο Λαφαζάνης όχι…

Κομισιόν και δανειστές αντιλήφθηκαν το αδιέξοδο! Ο Λαφαζάνης όχι…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν ανησυχούμε για την εφαρμογή του προγράμματος» ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Άννικα Μπρέιντχαρτ, ο επικεφαλής της Κομισιόν είχε ενημερωθεί σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο για την εξέλιξη αυτή.

«Η Επιτροπή σέβεται την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Δεν αποτελεί όμως καμία έκπληξη για εμάς καθώς ο Πρόεδρος Γιούνκερ βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο Παυλόπουλο. Η Επιτροπή θεωρεί σημαντικό να συνεχίσει να υπάρχει πλήρης υποστήριξη του προγράμματος που υπεγράφη για την Ελλάδα έτσι ώστε να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας παράλληλα εφικτό και σταθερό το στόχο για ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος παραμένει σταθερός για τον Οκτώβριο, καθώς υποστηρίζει πως μια μεταβατική κυβέρνηση θα αρκέσει για την υλοποίηση των ψηφισθέντων προαπαιτούμενων.

«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποφασιστεί από την ελληνική κυβέρνηση και έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ανεξάρτητα από τις εκλογές, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να εφαρμοστούν» σημείωσε επιπλέον η εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα με δηλώσεις τους τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο και ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

«Η ανακοίνωση των εκλογών δεν αποτελεί από μόνη της παραβίαση της συμφωνίας» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος σε σύσκεψη του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί από τις προηγούμενες ημέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά έμαθε για την απόφασή του το απόγευμα της Πέμπτης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μετά τις εκλογές η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Επιτρέπεται η διεξαγωγή εκλογών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνουν το συντομότερο δυνατόν «ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος που χάνεται».

«Οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν το τρίτο πακέτο προς την Αθήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τόμας Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group.

Ερωτηθείς εάν οι εκλογές επηρεάζουν κάτι στη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές ο Βίζερ είπε στο αυστριακό ραδιόφωνο ORF: «Όχι, αυτό ήταν ένα αναμενόμενο βήμα και για πολλούς ένα επιθυμητό βήμα για να υπάρξει μια πιο καθαρή δομή μέσα στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Οκτώβριο θα έχουμε μια συνάντηση για την πιθανή ελάφρυνση του χρέους και μετά τις εκλογές ελπίζουμε για μεγαλύτερη πρόοδο στο πρόγραμμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα οι άνθρωποι που προκάλεσαν τις εκλογές με την άρση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την ταύτισή τους με τους πιο σκληρούς κύκλους της Ευρώπης γύρω από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ζητούν μνημόνιο με δραχμή για την Ελλάδα, συνεχίζουν να διερωτώνται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κατέφυγε σε πρόωρες εκλογές και ισχυρίζονται ότι το έπραξε για να ξεφορτωθεί τους διαφωνούντες βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...