Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαφαζάνης απαιτεί εκλογές στις 27 γιατί δεν τον βολεύουν νωρίτερα…

Ο Λαφαζάνης απαιτεί εκλογές στις 27 γιατί δεν τον βολεύουν νωρίτερα…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολιτικό χρόνο για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις διεργασίες για το σχηματισμό του κόμματος επιχειρεί να κερδίσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Ο κ. Λαφαζάνης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έλαβε τη διερευνητική εντολή από τον Προκόπη Παυλόπουλο, επιχείρησε να καταστήσει υπεύθυνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τυχόν διεξαγωγή των εκλογών πριν τις 27 Σεπτεμβρίου γιατί… δεν τον βολεύει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε την ανάγκη να διεξαχθούν οι εκλογές το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι εντός των συνταγματικών προθεσμιών οι εκλογές μπορούν να διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου εφόσον προκηρυχθούν την Πέμπτη, μετά και την ολοκλήρωση της άγονης διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Παράλληλα, κατήγγειλε τις εκλογές εξπρές, όπως τις χαρακτήρισε, αφήνοντας ασχολίαστο βέβαια το γεγονός ότι ο ίδιος και οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας οδήγησαν στις πρόωρες εκλογές με το αντάρτικό τους.

«Έλαβα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΠτΔ. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να σχηματιστεί από αυτή τη βουλή κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση όπως επιδιώκουμε εμείς. Θα αξιοποιήσουμε ωστόσο την εντολή για να καταδείξουμε ότι το μόνο που συμφέρει τη χώρα είναι να πάμε σε μία νέα αντιμνημονιακή Βουλή και κυβέρνηση, ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Είπα επίσης ότι καταγγέλλουμε τις εκλογές εξπρές που ξεκίνησαν αυγουστιάτικα. Καταγγέλλουμε την παραίτηση της κυβέρνησης προκειμένου να μην ενημερωθεί ο λαός για το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του και για το νέο πακέτο που έρχεται τον Οκτώβριο. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά, δείχνουν αντιδημοκρατική εκτροπή. Το να έχουμε εκλογές με άνεση χρόνου και ενημέρωση του λαού είναι το άκρον άωτον της δημοκρατίας. Για αυτό είπα στον ΠτΔ ότι εάν δεν ευδοκιμήσουν οι εντολές θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι εκλογές πρέπει να έχουμε το νωρίτερο 27 Σεπτέμβρη» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Είπα ότι είναι υπεύθυνος να μην είναι συνεργός σε εκλογές εξπρές, δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, αλλά του συνόλου του ελληνικού λαού. Πρέπει να προασπίσει τη Δημοκρατία και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Έχει ευθύνη να βγάλει προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει το νωρίτερο στις 27 του μηνός οι εκλογές για να μπορέσει να μάθει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει το μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έρχονται τον Οκτώβριο. Αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε και θα το αποτρέψουμε» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Πέραν τούτων, ο κ. Λαφαζάνης ισχυρίστηκε ότι θα επιδιώξει συναντήσεις κατ’ ιδίαν με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...