Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο πλευρό του Τσίπρα κλίνουν οι «53» με φόντο τις κάλπες

Στο πλευρό του Τσίπρα κλίνουν οι «53» με φόντο τις κάλπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προ των πυλών ώστε να «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις, βρίσκονται βουλευτές και στελέχη της κίνησης των «53» του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την έξοδο της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η εσωκομματικές ισορροπίες στο κόμμα της Κουμουνδούρου, άλλαξαν άρδην καθώς έχει καταστήσει τους «53» την πολυπληθέστερη και σαφώς ενισχυμένη εσωκομματικά τάση, με αποτέλεσμα οι όποιες αποφάσεις της να αποκτούν ειδικό βάρος για το μέλλον του κόμματος.

Παράλληλα, πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν πως οι επαφές με τους αναποφάσιστους βουλευτές, δεν γίνονται μόνο από κορυφαίους συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης οι «53», στα γραφεία της εφημερίδας «Εποχή» στην Ακαδημίας, το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσουν συντεταγμένα, καθώς έχουν διαμορφωθεί τρεις διαφορετικές προτάσεις για το ποια θα είναι η κατάλληλη στάση που θα κρατήσουν με με φόντο τα νέα δεδομένα της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Αύγουστο.

Η πρώτη πρόταση είναι αυτή που συγκεντρώνει και τις περισσότερες φωνές, τάσσεται υπερ της παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ και την κάθοδο στις εκλογές με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει.

Υπέρ αυτή της προτάσεις τάσσονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Θεανώ Φωτίου και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αναφορικά με την κ. Χριστοδουλοπούλου, που πληροφορίες θέλουν να μην κατεβαίνει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ,είναι έν α σενάριο που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αλλά ούτε διαψευστεί από την ίδια.

Ο σύζυγός της από την άλλη προσανατολίζεται να είναι κανονικά στις λίστες της Κουμουνδούρου, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η δεύτερη πρόταση από τους «53» εκφράζεται κυρίως μέσα από τη στάση που τήρησε κατά την παραίτησή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος στην Πολιτική Γραμματεία άσκησε σκληρή κριτική τόσο κατά της ηγεσίας, όσο και κατά της Αριστερής Πλατφόρμας.

Υπέρ αυτής της προτάσεις τάσσεται η βουλευτής, Ηρώ Διώτη, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές.

Τέλος, τις λιγότερες φωνές έχει η πρόταση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και του ενδεχόμενου αυτοτελούς πολιτικής πορείας είτε συμπόρευσης ακόμα και με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αρχής γενομένης και από τις προσεχείς εκλογές.

Ο Κώστας Ζαχαριάς, ο οποίος είχε καταψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές, φαίνεται να κλίνει προς προς αυτή την προσέγγιση.

Οι τελικές αποφάσεις για το πως θα κινηθούν οι «53» αναμένεται να ληφθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη το Σάββατο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...