Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όπου κάμερα και ένα σόου: Πρωτοφανής επίθεση Λαφαζάνη στον ΠτΔ

Όπου κάμερα και ένα σόου: Πρωτοφανής επίθεση Λαφαζάνη στον ΠτΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δρομολογώντας έτσι τις διαδικασίες για την προσφυγής σε πρόωρες εκλογές μετά την ορκωμοσία υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος εξάντλησε το τριήμερο που προβλέπεται από το Σύνταγμα για τη διαδικασία της διερευνητικής εντολής για να δει κοινωνικούς εταίρους και να εκμεταλλευθεί τις 72 ώρες δημοσιότητας που του δόθηκε η ευκαιρία να έχει, κατά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον πρώτο πολιτειακό παράγοντα της χώρας. Κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αφήνοντας αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Ήρθα να παραδώσω την εντολή. Αξιοποιήθηκε. Μπορεί να μην έβγαλε κυβέρνηση, είδαμε όμως τους εκπροσώπους σχεδόν όλης της ελληνικής κοινωνίας. Πάνω απ’ όλα είναι το Σύνταγμα και ο ελληνικός λαός. Δεν είναι οι αρχηγοί ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάνω από το Σύνταγμα. Νομίζω ότι σ’ αυτή τη βάση πρέπει να υπάρξει ευρεία συνεννόηση ώστε να πάμε σε εκλογές και να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός τηρώντας το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος» σημείωσε αναλυτικά ο κ. Λαφαζάνης.

«Ουδείς πολιτειακός παράγοντας είναι υπεράνω του Συντάγματος. Όλοι κρινόμαστε από την ιστορία βάση του Συντάγματος. Το Σύνταγμα εφαρμόζεται κατά το γράμμα και το πνεύμα. Να είστε βέβαιος ότι θα τηρήσω στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος» απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Οι μεγαλύτερες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές εκτροπές γίνονται στο όνομα της τήρησης του Συντάγματος. Δεν ξέρω να γράφει το Σύνταγμα για τλεφωνικές επικοινωνίες, λέει για φυσική συνάντηση των πολιτειακών παραγόντων. Αν αποκαταστήσουμε αυτό με τηλεφωνικές συνομιλίες θα κάνουμε λάθος» ανταπάντησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, με τον ΠτΔ να διαβεβαιώνει «να είστε βέβαιος ότι τηρείται το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ πολύ» και τον κ. Λαφαζάνη να καταλήγει «να το δούμε».

Κατ΄αυτόν τον τρόπο ο κ. Λαφαζάνης επιχειρεί να τονώσει το «αντισυστημικό» προφίλ που θέλει να περάσει στους πολίτες εν μέσω προεκλογικής περιόδου για να αντλήσει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας έναν χρυσαυγίτικο κουτσαβακισμό εξ’ αριστερών. Πέραν τούτου, θα ήταν εξόχως ενδιαφέρον να απαντήσει ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος κόπτεται για την απαράμιλλη τήρηση του Συντάγματος, σε ποιο ακριβώς σημείο του Συντάγματος αναφέρεται ότι μπορεί ο εκάστοτε πολιτικός αρχηγός να χρησιμοποιεί τη διερευνητική εντολή για να διαφημίζει το κόμμα του και να βλέπει κοινωνικούς εταίρους, εφόσον εξ’ όσων γνωρίζουμε με τους κοινωνικούς εταίρους στο υπάρχον πολίτευμα – εάν δεν έχει αλλάξει και δεν έχουμε γίνει Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας – δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Λέει κάπου το Σύνταγμα ότι παίρνεις τη διερευνητική εντολή και την σουλατσάρεις όπου βλέπεις κάμερες και μικρόφωνα; Απλή απορία…

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι υπογράμμισε στον ΠτΔ «την πρόθεση της Λαϊκής Ενότητας να αντιδράσει σθεναρά σε οποιαδήποτε εκτροπή του Συντάγματος.

Το πρώτο που είπα είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ένα και μόνο χρέος: Να προασπίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να ψηφίζει ενημερωμένα», δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές», τόνισε και ζήτησε εκ νέου «να εξαντληθούν τα περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα για την προκήρυξη εκλογών».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν πριν τις 27 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει χρόνος να ενημερωθεί ο λαός για το μνημόνιο και ζήτησε προτού ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει σύσκεψη των προέδρων των κομμάτων. «Το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο πολιτικός πολιτισμός προβλέπει να συγκληθεί σύσκεψη», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...