Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς επιχειρεί να «στριμώξει» τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

Πώς επιχειρεί να «στριμώξει» τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα διακυβεύματα που θα κριθούν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ανέλυσε κορυφαίος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρώσει όλη την προεκλογική του καμπάνια γύρω από το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο αποτελεί σύμφωνα και με όλες τις δημοσκοπικές ενδείξεις το ισχυρό χαρτί της Κουμουνδούρου, καθώς το πολιτικό του κεφάλαιο παραμένει πολύ ισχυρό. Έτσι, στο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν τους ψηφοφόρους προ του διλήμματος, «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης».

Επιπλέον, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ότι η συμφωνία δεν έχει αναλυθεί αρκετά και πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα γίνει μέσα από την αντιπαραβολή μέτρο προς μέτρο με τις προηγούμενες συμφωνίες.

«Έτσι θα φανεί τι διαπραγματεύθηκε και τι κέρδισε η κυβέρνηση» τόνισε ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι θα τεθούν τα ερωτήματα για το πως κρίνει τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τι προτίθεται να πράξει η Συγγρού εάν βγει πρώτη στις εκλογές στα ακόλουθα θέματα

α) θα κλείσει ξανά η ΕΡΤ
β) θα επανέλθει το 5ευρω στα νοσοκομεία
γ) θα ακυρωθούν οι 100 δόσεις
δ) πως θα διαχειριστούν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση;

Το ίδιος στέλεχος εκτιμούσε ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι στο 50%, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το άλλο 50% αποχώρησε από το κόμμα κάνοντας μια άλλη επιλογή.

Υπολογίζεται πως από αυτούς μόλις το 10% κατευθύνεται στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δηλαδή σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του 36%, η Λαϊκή Ενότητα αποσπά από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 3,6%.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το επιτελείο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την εβδομάδα καταγράφηκε η χειρότερη εικόνα που μπορεί να καταγραφεί, αλλά θεωρείται αναστρέψιμη.

Σημειώνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως παρά το κλίμα που υπήρχε λόγω της κρίσης στην ομάδα των «53+» και στις νομαρχιακές, η εικόνα παρέμεινε καλή.

Σε ότι αφορά στα εσωκομματικά προβλήματα, πρόθεση της ηγετικής ομάδας είναι τα λήξει το εσωκομματικό εντός του Σαββατοκύριακου. Αναφέρουν πως η πανελλαδική σύσκεψη του Σαββατοκύριακου θα λειτουργήσει ως έναρξη για την αύξηση της συσπείρωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...