Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζωή: Τσίπρας, δανειστές και Παυλόπουλος έστησαν εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Ζωή: Τσίπρας, δανειστές και Παυλόπουλος έστησαν εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, τον οποίο κατηγόρησε ότι σε συνεργασία με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έστησαν εκλογές για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ακόμα ότι παράλειψαν να ενημερώσουν την ίδια, ως πρόεδρο της Βουλής, κάτι που -όπως τόνισε- έπρεπε να κάνουν, αφού προβλεπόταν συνταγματικά και θεσμικά.

«Ορισμένοι έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια τις δεσμεύσεις τους. Οι εκλογές γίνονται αιφνιδιαστικά για να εκκαθαριστούν από τη Βουλή όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στη μνημονιακή λαίλαπα και τα κελεύσματα των δανειστών», τόνισε η τέως πρόεδρος της Βουλής.

«Εάν ο κ. Τσίπρας είχε την πρόθεση να μετατρέψει την κυβέρνηση σε έντονα μνημονιακή προδήλως θα είχε πρόβλημα να κυβερνήσει. Το έντιμο, εφόσον είχε την πρόθεση και να εφαρμόσει το Μνημόνιο, ήταν ζητήσει την έγκριση του λαού πριν το υπογράψει. Όφειλε να ζητήσει να εκφραστεί ο λαός. Όποιος έχει αμφιβολία για το “όχι” του δημοψηφίσματος δε μπορεί να κάνει τη δική του βολική ερμηνεία. Έπρεπε να απευθυνθεί στους πολίτες. Θέλουν να ξεκαθαρίσουν όποια και όποιον αποτελεί ανάχωμα για το Μνημόνιο», είπε.

Παράλληλα, επισήμανε πως ο τέως πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο που τον πλαισίωσε παραβίασαν όλες τις κεντρικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε με ευθύνη του Τσίπρα», συνέχισε.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας νέας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου», είπε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως δεν θέλει να  θέσει τον εαυτό της επικεφαλής.

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για καταγεγραμμένο έγκλημα «εκείνων που θέλουν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό», οι οποίοι «ζήτησαν από τους Έλληνες να υποκύψουν σε μαι συνθήκη αποικιοποίησης».

«Οι εταίροι προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή – Το ερώτημα είναι αν μπορεί η ευρωζώνη να παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ. Μας είπαν ότι το κοινοβούλιο πρέπει να υπογράψει ό,τι σας δίνουμε χωρίς να διαβάσουν οι βουλευτές το μνημόνιο», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι ευρώ ή δημοκρατία.

«Εγώ απαντώ δημοκρατία. Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...