Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κλειδώνουν» τα κενά στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε τα ονόματα

«Κλειδώνουν» τα κενά στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε τα ονόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οριστικοποιούνται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου στην κλειστή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις λίστες δεν αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να διασαλεύσει τις λεπτές ισορροπίες μετά την αποχώρηση των στελεχών που ακολούθησαν στη διάσπαση τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τα δεδομένα ανοίγματα είναι αυτά που αφορούν τη Μαρία Γιαννακάκη από τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία προτίθεται να κατέβει στον Πειραιά και τον Μάρκο Μπόλαρη από το ΠΑΣΟΚ, που τελευταία στιγμή είχε αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια του Ιανουαρίου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης φεύγει από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και κατευθύνεται σύμφωνα με πληροφορίες στη Β΄Αθηνών, ενώ η Ράνια Αντωνοπούλου δεν θα βρίσκεται στο Επικρατείας αλλά στην Ά Αθηνών.

Επαφές για συμμετοχή στο Επικρατείας έχουν γίνει με τους πανεπιστημιακούς Κώστα Βεργόπουλο και Κώστα Δουζίνα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα τηρήσει εν τέλει ο Θάνος Μικρούτσικος. Έχουν ακουστεί επίσης τα ονόματα των Λαοκράτη Βάσση, Σάββα Ρομπόλη, Θανάση Λεβέντη καθώς και του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Καββαθά.

Στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα ενταχθούν, επίσης, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Τόσκας.

Παράλληλα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος επικεντρώνεται στα κενά που έχουν προκύψει και στις περιφέρειες, οι οποίες είχαν βγάλει βουλευτές που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Λαϊκή Ενότητα. Αυτές είναι η Κοζάνη (Ευγενία Ουζουνίδου και Ραχήλ Μακρή), Βοιωτία (Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας) και Μεσσηνία (Θανάσης Πετράκος και Έλενα Ψαρρέα).

Στην Κουμουνδούρου ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της προεκλογικής καμπάνιας και ήδη στον «αέρα» βρίσκονται τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό – Κερδίζουμε το αύριο».

Η καμπάνια εστιάζει σε τρεις άξονες: στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου των προηγούμενων επτά μηνών, στην προβολή των πλεονεκτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο να διαπραγματευθεί περισσότερο αποτελεσματικά την υλοποίηση της συμφωνίας και, τέλος, στην ανάδειξη των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...