Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κόντρες» on air μεταξύ Σακελλαρίδη – Μητσοτάκη (βίντεο)

«Κόντρες» on air μεταξύ Σακελλαρίδη – Μητσοτάκη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής στη ΔΕΘ αλλά και τα ζητήματα της προεκλογική περιόδου βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαξιφισμών ανάμεσα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίδης αναφερόμενος το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την ομιλία του κ .Τσίπρα στη ΔΕΘ, εξέφρασε την άποψη πως ήταν «πολύ ουσιαστική» γιατί «ήταν γειωμένη στην πραγματικότητα του Σεπτέμβρη του 2015. Έδειξε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα, ξέρει τη συμφωνία που έχει υπογράψει και γνωρίζει ποια σημεία είναι ανοιχτά, στεκόμενος στα «φλέγοντα ζητήματα» του δημόσιου χρέους, των κόκκινων δανείων και των εργασιακών σχέσεων».

Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως υπάρχει χώρος για παράλληλες δράσεις και μεταρρυθμίσεις στα οποία και οι δανειστές και η τρόικα «δεν θα έχουν πρόβλημα», ενώ αναγνώρισε ότι η τρόικα θα κάνει έλεγχο αλλά πάνω σε σημεία που υπάρχουν μέσα στο κείμενο.

Αναφερόμενος στην τακτική της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως υπάρχει ένα μεθοδολογικό λάθος με την εντύπωση πως «μια καλή νεράιδα μετατρέπει τους ψηφοφόρους σε χρυσόψαρα ώστε η μνήμη τους να διαρκεί επτά μήνες και όχι παραπάνω».

Για την επόμενη μέρα αλλά και το θέμα των συνεργασιών ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει«αυτό θα είναι συνάρτηση του εκλογικού αποτελέσματος και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες», υποστηρίζοντας ότι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές.

«Πρέπει να σκεφτούμε και με χρονικό ορίζοντα τετραετίας», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στην δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η απελθούσα κυβέρνηση έβαλε τη χώρα πάνω από το κόμμα, τονίζοντας ότι για επτά μήνες συνέβαινε το αντίθετο «και όταν έφθασε στο χείλος της αβύσσου, στον γκρεμό τότε κατάλαβε ότι μπορούσε να κάνει το μόνο σωστό και αυτό ήταν να υπογράψει ένα πρόγραμμα που του ήρθε στα αγγλικά και το έφερε στη Βουλή και το ψηφίσαμε σε 48 ώρες».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη ρητορική του κ. Τσίπρα τόνισε πως δεν είναι πολύ πειστική για ένα παράλληλα πρόγραμμα ενώ ανέφερε πως «μετάλλια για προσπάθεια δίνουμε στους σχολικούς αγώνες στα παιδάκια, όταν πρόκειται για διακυβέρνηση χώρας μετράει η αποτελεσματικότητα».

Για το ζήτημα της δημόσιας διοίκησης υποστήριξε πως εάν είναι η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία «εγώ δεν πρόκειται να εισηγηθώ να πάμε να ξαναδιώξουμε τους ανθρώπους οι οποίοι κακώς κατά την άποψή μου επαναπροσλήφθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα απλό λόγο, ότι οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι μπαλάκια σε μια κομματική διευλκυστίνδα».

«Οι επαναπροσλήψεις αυτές, έγιναν εις βάρος νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, στελεχών των ελεγκτικών μηχανισμών διότι ο αριθμός των προσλήψεων είναι πεπερασμένος,άρα, το ερώτημα είναι ποιους πραγματικά χρειαζόμαστε ενώ εξήγησε ότι συμφωνεί με την ανάγκη να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις.

Σε αυτο το σημείο ο κ. Σακελλαρίδης, ανέδειξε πάντως και το δημοσιονομικό στοιχείο σε σχέση με τις επαναπροσλήψεις γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις «δεν σημαίνει ότι επειδή επαναπροσλαμβάνεις προσωπικό είναι και σπατάλη, ταυτόχρονα σταματάς και μια σπατάλη που ήταν ενδεχομένως αρκετά φουσκωμένη σε μια εταιρεία στην οποία εκχωρούσες το δικαίωμα και συναπτές σύμβαση».

Δείτε αναλυτικά τον διάλογο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...