Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κατενάτσιο του Τσίπρα και η παγίδα στη γωνία της Δευτέρας

Το κατενάτσιο του Τσίπρα και η παγίδα στη γωνία της Δευτέρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θετικά αποτιμούν στο ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο ντιμπέιτ της Τετάρτης, ενώ εκτιμούν ότι η αποφυγή των λαθών από την πλευρά του τέως πρωθυπουργού σε συνδυασμό με την παρουσία των άλλων πολιτικών αρχηγών θέτει τις βάσεις για την πολυπόθητη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του κόμματος.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι η σχετικά αμυντική – με ορισμένες εξάρσεις – στάση που κράτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει εκλογικά οφέλη, τα οποία μάλιστα, όπως σημειώνουν θα αρχίσουν να φαίνονται μετά και το ντιμπέιτ της Δευτέρας, το οποίο μόνο ήρεμο δεν αναμένεται σε σχέση με το χθεσινό.

Ο λόγος που στην Κουμουνδούρου ακολούθησαν την τακτική του… κατενάτσιο στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών όλων των πολιτικών κομμάτων, είναι καθαρά ότι δεν θέλησαν να μπει ο Αλέξης Τσίπρας σε μία άνευ ουσίας αντιπαράθεση μόνος εναντίον όλων, καθώς όλοι οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί ήτο δεδομένο ότι θα συνασπιστούν για να «πυροβολούν» κατά του τέως πρωθυπουργού κατά ριπάς με στόχο την ευρεία εκλογική βάση και τους αναποφάσιστους που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εκτός από τη μεστή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου κάνουν ιδιαίτερη μνεία τόσο στον αναπάντητο «πύραυλο» του Πάνου Καμμένου προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος επέλεξε αντί να απαντήσει για την κατηγορία ότι είναι «μπροστάτζα» και εμπλέκεται στη δικογραφία για τα υποβρύχια, να επιτεθεί εκ νέου στον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα, «πετώντας ουσιαστικά τη μπάλα στην εξέδρα».

Εκτός αυτού, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «εμφανίστηκε με το ίδιο δήθεν χαλαρό στιλ» και τα «αστειάκια προς άπαντες» για να κρύψει τόσο την αμηχανία του όσο και την ένδεια επιχειρημάτων και παράλληλα εκτιμούν ότι αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην κάλπη για το ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ο κόσμος δεν “μασάει” από τέτοιου είδους μαυρογυαλούρους πλέον».

Αναφορικά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, κάνοντας πράξη την εκπεφρασμένη πρόθεσή του να μην μετατραπεί η προεκλογική περίοδος σε εμφύλιο της Αριστεράς. Ωστόσο συνεργάτες του σημειώνουν δηκτικά ότι «ενδεικτικό των εναλλακτικών σχεδίων του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Λαϊκής Ενότητας, είναι αυτό που είπε ο επικεφαλής του κόμματος για την επιστροφή στη δραχμή. Ότι δηλαδή δεν χρειάζεται σχέδιο και πλάνο αλλά απλά τύπωμα χαρτονομισμάτων. Ο καθένας μπορεί να κρίνει πλέον».

Κατά τα λοιπά, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε έτσι της επτάμηνης σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και της «πατριωτικής επιλογής» να βάλει τη χώρα πάνω από το κόμμα και να φέρει την επώδυνη συμφωνία της 12ης Ιουλίου για να αποτρέψει μία καταστροφική άτακτη χρεοκοπία και επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι να φύγει το παλιό για να έρθει το καινούργιο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Παράλληλα, η μοναδική φορά που επιτέθηκε ευθέως στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που συγκεντρώνει τα βέλη της Κουμουνδούρου, ήταν για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας ο ίδιος κατάφερε να φέρει ως μέρος της συμφωνίας την απομείωσή του την ώρα που η ΝΔ το χαρακτήριζε βιώσιμο.

«Ποιος είναι λοιπόν ικανότερος να διαπραγματευθεί το χρέος;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, επαναφέροντας το μείζον διακύβευμα των εκλογών που είναι ποιος θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα τόσο την υπάρχουσα συμφωνία, όσο και τα κρίσιμα ζητήματα του χρέους και των κόκκινων δανείων.

Πέραν τούτου, από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν με νόημα ότι το δεύτερο ντιμπέιτ της Δευτέρας θα είναι εξαιρετικά πιο.. ζωντανό, καθώς ο κ. Τσίπρας θα θέσει όλα τα καυτά ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου και τα οποία η Νέα Δημοκρατία και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποφεύγουν τεχνηέντως να θίξουν ή θίγουν ακροθιγώς.

Παράλληλα, θα κλιμακώσει την αιχμή του δόρατος της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την ταύτισή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα που έφτασε τη χώρα ως τη σημερινή κατάσταση.

Εκεί, όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θα τεθούν επί τάπητος και τα ανοιχτά ζητήματα του Μνημονίου, δηλαδή αυτά τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μέσα από την εύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Εκτός αυτού, από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα τονίζεται ότι εάν και έχει ήδη αναλυθεί, θα αποδείξει με ακριβείς αριθμούς που προκύπτουν μέσα από τη συμφωνία, ότι ο ισχυρισμός πως το τρίτο μνημόνιο είναι το επαχθέστερο αποτελεί ένα επικοινωνιακό τρικ για να καλύψει η ΝΔ την έλλειψη επιχειρημάτων της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...