Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: “Όχι” σε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ – “Ίσως” με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Τσίπρας: “Όχι” σε μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ – “Ίσως” με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκλεισε την πόρτα σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

Ο κ. Τσίπρας άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο προσέγγισης υπό όρους με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Άφησε αιχμές κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αρνήθηκε ότι η συμφωνία θα φέρει νέα μέτρα, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κάνει σπέκουλα με τους πρόσφυγες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς, με αφορμή και την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, στο προσφυγικό και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα. Τόνισε ότι ως κυβέρνηση έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να ληφθούν τα απαραίτητα κονδύλια, κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως κατήγγειλε. Μάλιστα, σημείωσε ότι είχε τη διορατικότητα να δημιουργήσει και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προλάβει τις εξελίξεις.

Έκανε λόγο για προσπάθεια εκ του πονηρού από εκείνους που λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν αποτελεσματική και ότι χρειάζεται η επόμενη κυβέρνηση να είναι τεχνοκρατική.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι απέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συνεργασία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πως θέλει τη συνεργασία αρκεί να είναι έντιμη. Πρόσθεσε δε πως δεν θέλει να διχάσει το λαό γι΄αυτό και όταν έπρεπε να προτείνει ένα πρόσωπο για για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκείνος επέλεξε από τη συντηρητική παράταξη και όχι κάποιον από την Αριστερά.

Τόνισε πως για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα χρειάζεται συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία. Υποστήριξε ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν είναι ηλικιακή αλλά το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει πει τι υποστηρίζει, δεν έχει κάνει την αυτοκριτική του για τη διακυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κ. Μεϊμαράκης στην πραγματικότητα δεν τον θέλει, και πως τον πέρασε για τον κ. Βενιζέλο.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε τρεις μέρες θα σχηματιστεί κυβέρνηση, και πως θα συνεργαστεί και πάλι με τους ΑΝΕΛ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, λέγοντας πως πρέπει τα κόμματα αυτά να σταθμίσουν αν θέλουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτό που ζητά από τον ελληνικό λαό είναι με την ψήφο του να του δώσει την αυτοδυναμία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...