Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παντιέρα «αντιδιαπλοκής» σηκώνει ο Τσίπρας με μύδρους για λίστα Λαγκάρντ και ολιγαρχία

Παντιέρα «αντιδιαπλοκής» σηκώνει ο Τσίπρας με μύδρους για λίστα Λαγκάρντ και ολιγαρχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο να προλάβει την ομογενοποίηση με τη Νέα Δημοκρατία στον χώρο των μνημονιακών κομμάτων, κηρύσσει «επιχείρηση καθαρά χέρια» και παρουσιάζει τις διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, ως ένα από τα βασικά διακυβέβματα των εκλογών.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να διαχωρίσει τις πολιτικές των δυο κομμάτων και να δώσει απαντήσεις σε όσους ρωτούν «τι διαφορά έχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, αφού και οι δύο με το Μνημόνιο είναι».

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει πως ο ίδιος και το κόμμα του είναι οι μόνοι που μπορούν να τα βάλουν με τους ολιγάρχες και να βρουν χρήματα ώστε να ελαφρύνουν τα βάρη από τις πλάτες του φορολογούμενου.

Βασική πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, στόχο που υπογράμμισε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Π. Χαρίτο αλλά και με την ομιλία τoυ στο Κερατσίνι.

Μάλιστα, στην ομιλία του ο ίδιος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα πολωτικά λόγια θέλοντας να τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι δύο εντελώς διαφορετικά κόμματα: «Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ, αναφερόμενος στην κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί για την λίστα Λαγκάρντ, σημείωσε –σχεδόν «απειλητικά»- πως «όποιος διανοηθεί να βάλει προσκόμματα στο έργο της Δικαιοσύνης, στην προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».

Απευθυνόμενος στους πολίτες που έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση, είπε: «Η δική σας ψήφος την Κυριακή όχι μόνο δε θα ξεπλύνει όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, θα προσπαθήσει να «ικανοποιήσει» τον χαρακτηρισμό «παλιό», που χρησιμοποιεί για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ίδιος έχοντας διαπιστώσει πως το «παλιό» ως θέμα ηλικιακό δεν πιάνει, έχει ήδη αρχίσει να ταυτίζει το παλιό με την διαφθορά, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα.

Υπογράμμισε παράλληλα πως «ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μην έχει στα πόδια του, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας, τους εκπροσώπους των συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής».

Αναφερόμενος δε στην ΝΔ την κατηγόρησε πως «επιδιώκει την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου» και της καταλόγισε πως «δίνει μία τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψει την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία».

«Δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία, λογοδοτούμε μόνο στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», συνέχισε και όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι παρεμβάσεις που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας θα περιέχουν μύδρους κατά της «ολιγαρχίας» και της «διαπλοκής», με στόχο να περάσει το μήνυμα στους ψηφοφόρους πως, πέραν του Μνημονίου, υπάρχουν κι άλλα θέματα που αποτελούν σοβαρές διαχωριστικές γραμμές για τα δύο κόμματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...