Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα παρέμβαση – πρόκληση Σόιμπλε: Ανεφάρμοστες οι υποσχέσεις Τσίπρα

Νέα παρέμβαση – πρόκληση Σόιμπλε: Ανεφάρμοστες οι υποσχέσεις Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο συνήθης ύποπτος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, “χτύπησε” και πάλι με δηλώσεις του στη διαδικτυακή σελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, χαρακτηρίζοντας λίγες μέρες πριν τις ελληνικές εκλογές ανεφάρμοστες τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο γερμανός πολιτικός που έκανε τα πάντα γοα να βγάλει την χώρα μας εκτός ευρώ υποστήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, προφανώς μη αντιλαμβανόμενος ότι όσο μιλά υπερ κάποιων, μόνο κακό τους κάνει.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή σελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στην ερώτηση για το ποιο είναι το διακύβευμα ως προς την Ελλάδα, απάντησε:

«Για να το αντιληφθεί κανείς θα πρέπει να γνωρίζει τους βαθύτερους συσχετισμούς», απαντά ο Γερμανός υπουργός. «Κάθε χώρα για να ανταποκριθεί στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει τις απαραίτητες αναπροσαρμογές.

Άρνηση εκσυγχρονισμού δεν βοηθάει καθόλου και πουθενά. Είναι μια διαδικασία απαραίτητη και αναπόφευκτη. Σε μια νομισματική ένωση η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το ερώτημα εάν αυτή τη διαδικασία αναπροσαρμογής θα την κάνει καλύτερα εντός της ευρωζώνης, όπου δεν υπάρχει μηχανισμός εξωτερικής υποτίμησης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν σε καλό δρόμο. Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την αυξανόμενη και κατανοητή ανησυχία του ελληνικού λαού και του υποσχέθηκε ότι η χώρα θα μείνει εντός του ευρώ χωρίς πρόγραμμα και χωρίς αναπροσαρμογές.

Επρόκειτο για υπόσχεση που φυσικά δεν μπόρεσε να τηρήσει. Και μετά χρειάστηκε μισό χρόνο για να κάνει το αντίθετο. Αυτή είναι η ιστορία των πρώτων έξι μηνών», είπε ο Β. Σόιμπλε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...