Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μεϊμαράκης έχασε την ψυχραιμία του: “Ψευτράκο” δεν συνεργάζομαι μαζί σου

Ο Μεϊμαράκης έχασε την ψυχραιμία του: “Ψευτράκο” δεν συνεργάζομαι μαζί σου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τελικά ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε οι πολιτικοί λένε αλήθεια και πότε ψέματα. Αυτό αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, όταν ο πρόεδρος του ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά από μια έντονη λογομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα τον αποκάλεσε εκ νέου «ψευτράκο» και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του, ενώ καθ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και βέβαια στο ντιμπέιτ προσπαθούσε να εμφανιστεί διαλλακτικός και τον καλούσε σε μετεκλογική συνεργασία.

Ερώτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη προς τον Αλέξη Τσίπρα: Δώσατε αρκετές υποσχέσεις, δεν εφαρμόσατε καμία. Το κόμμα σας, σας εγκατέλειψε. Αναρωτιέται κανείς ότι εάν πάρετε την αυτοδυναμία, οι βουλευτές του κόμματός σας θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους; Ή θα πάμε πάλι σε εκλογές; Εμείς δεν θέλουμε να σας τελειώσουμε, εσείς γιατί θέλετε;

Απάντηση Αλέξη Τσίπρα: Χαίρομαι που παρακολουθείτε τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε γιατί μία μειοψηφική ομάδα, η οποία είχε διαφορετικό προσανατολισμό αλλά είχε συμφωνήσει με το πλαίσιο μας, αποφάσισε να προχωρήσει. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να διεκδικήσει τα δικαιώματά μας, μέσα σε Ευρώπη και ευρώ. Εχω αποδείξει ότι ξέρω να συνεργάζομαι, συνεργάστηκα με τον κ. Καμμένο. Πρότεινα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον από τη δική σας παράταξη. Εσείς δεν θέλετε εθνική συνεννόηση, θέλετε εθνική συγκάλυψη. Αυτό δεν θα το κάνουμε.

Toποθέτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη: Σε τι να κάνουμε εθνική συγκάλυψη; Σας καλούμε να συνεργαστούμε σε ό,τι ψηφίσατε αλλά κρατάμε την άποψη μας ότι είστε ο πρωθυπουργός της ανεργίας, ότι είστε κόμμα της διαπλοκής.

Αλέξης Τσίπρας: Δεν είπα ότι θα σας τελειώσουμε, είπα ότι τελειώνουμε με το παλιό. Μου έχετε καταλογίσει τόσα, θέλετε στ’ αλήθεια να συνεργαστούμε; Στο προηγούμενο ντιμπέιτ είπατε ότι δεν ολοκληρώσατε το έργο σας, λόγο συγκυβέρνησης. Στην αρχή με θέλατε πρωθυπουργό, τώρα με υποβιβάσατε σε αντιπρόεδρο, δεν προορίζετε για εκεί τον κ. Βενιζέλο;

Απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη: Κύριε πρόεδρε μάλλον τα έχετε χάσει. Άμα συνεργαστούμε θα συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά παραμένετε ψευτράκος. Μας διαβεβαιώνεται ότι δεν θα πηγαίναμε σε εκλογές, αλλά μας πήγατε. Μετά τη συμφωνία, πάθατε μετάλλαξη, είστε ένας άλλος Τσίπρας. Μέχρι τότε σας είχα εμπιστοσύνη. Δεν σας θέλω ούτε για πρωθυπουργό, ούτε για αντιπρόεδρο. Είστε ο πρωθυπουργός που έφερε τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα. Θα μπορούσαμε να πάμε μαζί για να υλοποιήσουμε όσα εσείς υπογράψατε.

Τοποθέτηση Αλ. Τσίπρα: Αν κατάλαβα καλά ο κ. Μεϊμαράκης, είπε όλα τα αρνητικά, αλλά και τη μεγάλη αντίθεση ότι πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν είναι φυσιολογικό να συνεργαστούμε. Το να είναι αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή θα είναι κατάρα για τον τόπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...