Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά κανενός, αλλά καταλύτης της συνεργασίας

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά κανενός, αλλά καταλύτης της συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στην προεκλογική ομιλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Πλατεία Κοτζιά, το βράδυ της Τρίτης. Η κα Γεννηματά τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερότητας της χώρας και ότι μπορεί να αποτελέσει καταλύτη της συνεργασίας.

«Ο ελληνικός λαός θα δώσει σε εμάς, στο ΠΑΣΟΚ, την τρίτη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, όχι στο Μιχαλολιάκο, όχι στη Χρυσή Αυγή», σημείωσε.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά στην, κατά την άποψή της, προσφορά του κόμματος τα χρόνια που κυβερνούσε.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σκεφτείτε, έστω και για λίγο, πώς θα ήταν αυτή η χώρα χωρίς την εθνική συμφιλίωση που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς τη μεγάλη αναδιανομή του πλούτου που άλλαξε τη ζωή όλων των Ελλήνων.

Πώς θα ήταν η Ελλάδα εάν δεν υπήρχε το κοινωνικό κράτος, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πώς θα ήταν η ύπαιθρος, αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε νοιαστεί για τον αγρότη, για την αγρότισσα, για τη σύνταξή τους, για τα κέντρα υγείας, θα ήταν ακόμη «ξεχασμένη Ελλάδα». Ποιός άλλαξε αυτή την εικόνα; Το ΠΑΣΟΚ φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σκεφτείτε, έστω και για λίγο, πώς θα ήταν σήμερα η αυτοδιοίκηση, τι ρόλο θα είχαν οι δήμαρχοι, θα υπήρχαν αιρετοί περιφερειάρχες να ασχολούνται με την ανάπτυξη αν δεν υπήρχαν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έκανε στον τόπο το ΠΑΣΟΚ;».

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσιπρα είπε πως, ως πρωθυπουργός, έφερε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο κ.Τσίπρας καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, έδινε τη 13η σύνταξη, επανέφερε αφορολόγητο 12.000 και κατώτατο μισθό για όλους 751 ευρώ. Και δήλωνε: το μνημόνιο θα είναι άκυρο από το πρώτο βράδυ της εκλογικής μας νίκης. Τελικά παρέδωσαν τη χώρα αμαχητί και υπέγραψαν ότι τους έδωσαν, λευκή πετσέτα μπροστά στον κίνδυνο της χρεοκοπίας.»

Επίσης η κα Γεννηματά δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη της και προς τη Νέα Δημοκρατία: «Όμως και από τη ΝΔ ακούσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια: 18 δις ισοδύναμα, άλλο μείγμα πολιτικής. Επαναδιαπραγμάτευση έλεγε η Νέα Δημοκρατία στο Ζάππειο 1,2,3. Άνθρακες ο θησαυρός. Και όλα αυτά ειπώθηκαν με περισσό θράσος είναι αλήθεια, πασπαλισμένα με θεωρίες συνωμοσίας και διπλές εκλογές.

Γιατί ανεξάρτητα από τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, δεν θα φτάναμε ποτέ σ ’αυτό το σημείο χωρίς την καταστροφική 5ετία 2004-2009 της ΝΔ. Και τώρα ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...