Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφυροκοπά για τη διαπλοκή οδεύοντας στην… πλατεία Συντάγματος ο Αλέξης

Σφυροκοπά για τη διαπλοκή οδεύοντας στην… πλατεία Συντάγματος ο Αλέξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τελευταίο μήνυμα συσπείρωσης λίγο πριν την κάλπη θα προσπαθήσει να στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με την επιλογή της πλατείας συντάγματος για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Προβληματισμός επικράτησε στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα για τον τόπο διεξαγωγής της ομιλίας, καθώς μικρός αριθμός προσέλευσης ίσως έχει αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που περιμένουν στην Κουμουνδούρου.

Στο τραπέζι, έπεσαν οι πλατεία Ομονοίας και Δημαρχείου, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει στην επιλογή της πλατείας Συντάγματος.

Έτσι, με αυτόν, τον τρόπο, ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών και θέλοντας να δώσει μία ύστατη ώθηση στη συσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και την «ενεργοποίηση» της μεγάλης βάσης των αναποφάσιστων.

Για ακόμη μία φορά ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην κάλπη της Κυριακής, έθεσε σε αντιπαράθεση το «νέο» που πρέπει να κερδίσει το «παλίο» και το « προοδευτικό» απέναντι στην «συντήρηση και την διαπλοκή».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στη Λάρισα, έθεσε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά το διακύβευμα των εκλογών, ζητώντας καθαρή λαϊκή εντολή για «άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» ώστε να «φύγει το παλιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα», το οποίο ταύτισε με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

«Ο λαός μας αποφάσισε: Όχι στην παλινόρθωση του κομματικού κράτους της ΝΔ. Όχι στην παλινόρθωση της διαφθοράς και της διαπλοκής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός της Θεσσαλίας δεν θέλει να αποφασίζουν ξανά για τη ζωή του τα ίδια πρόσωπα από το παρελθόν της παρακμής. Το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, που για σαράντα χρόνια πλούτιζε σε βάρος του και ρήμαζε τον τόπο, για να τον οδηγήσει στο τέλος στην αγκαλιά των δανειστών και στα Μνημόνια.

Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής από την οποία σιτίζονται. Όλο αυτό το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κλιμακώνοντας την επίθεση στη ΝΔ ο κ. Τσίπρας συνέχισε τα σκληρά διλήμματα ενόψει της κάλπης και την πολωτική ρητορική, τονίζοντας ότι «ή εμπιστευόμαστε την Ελλάδα στους ανθρώπους που σας κοιτάζουν με καθαρό βλέμμα, που ζουν ανάμεσά σας, που δουλεύουν μαζί σας και έχουν πεντακάθαρα χέρια ή εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας στους ομοτράπεζους της διαπλοκής, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ και κάθε άλλης λίστας της διαπλοκής, στους αυτουργούς της μεγάλης φοροδιαφυγής».

Αναφερόμενος στους αγρότες τόνισε: «όλοι οι κάτοχοι γεωργικής εκμετάλλευσης θα έχουν την υποχρέωση να τηρούν βιβλία εσόδων- εξόδων, εκτός από τους μικρούς παραγωγούς με εισόδημα έως 5.000 ευρώ», ενώ πρόσθεσε ότι «θα ενταχθεί εκεί και η δαπάνη για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μην υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση».

Ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσδιοριστεί το αγροτικό εισόδημα και τη φορολόγησή του με βάση τον επανακαθορισμό της έννοιας της ”αγροτικής επιχείρησης” και της ”γεωργικής εκμετάλλευσης” αλλά και της έννοιας του ”αγρότη” σε συνεργασία με τους φορείς των αγροτών.

«Στις ‘γεωργικές εκμεταλλεύσεις ορίζουμε γενικό αφορολόγητο όριο και αναγνωρίσουμε ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας καθώς και, βάσει νέου επικαιροποιημένου υπολογισμού, τις αποσβέσεις κεφαλαίου και πάγιων».

«Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ρευστότητας του αγρότη, σε πρώτη φάση με την έκδοση αγροτικής κάρτας, που θα καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του για την καλλιέργεια και τη συνολική αγροτική δραστηριότητα.

Ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία, εκτός από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη συνεταιριστική οικονομία, θα χρηματοδοτεί και ειδικά προγράμματα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...