Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: «Η Ν.Δ. κατεβαίνει στις εκλογές με πρόγραμμα και λίστες Σαμαρά»

Αλ. Τσίπρας: «Η Ν.Δ. κατεβαίνει στις εκλογές με πρόγραμμα και λίστες Σαμαρά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας, στο efsyn.gr προσθέτοντας ότι στο τέλος της τετραετίας «το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική».

Εκτιμά μάλιστα ότι «η πάλη μεταξύ της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και της προοδευτικής πολιτικής θα είναι διαρκής», ενώ «με νίκη της Νέας Δημοκρατίας το κερδισμένο έδαφος θα χαθεί».

Καταλογίζει στη Ν.Δ. ότι «κατεβαίνει στις εκλογές με ψηφοδέλτια, πρόγραμμα και δεσμεύσεις Σαμαρά» και απορρίπτει το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασίας, καθώς θα ακυρώσει «την ίδια την ταυτότητα και το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Επισημαίνει ακόμη ότι η αποχώρηση των στελεχών που κατευθύνθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα ήταν εδώ και καιρό «ένα υπαρκτό ενδεχόμενο».

• Διεκδικείτε την εξουσία με ένα «παράλληλο» στο Μνημόνιο πρόγραμμα. Δεν φοβάστε ότι οι δανειστές θα θέσουν προσκόμματα στην εφαρμογή του;

Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα συνεκτικό σχέδιο για τον οικονομικό απεγκλωβισμό της ελληνικής οικονομίας από τα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας.

Είναι το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, την αλλαγή του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου στη χώρα μας και τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων που έχουν πληγεί με βάναυσο τρόπο από την κρίση.

Πολλές φορές, κάποιοι από τους θεσμούς προέβαλλαν αντιρρήσεις για τις δικές μας πρωτοβουλίες. Δεν ήθελαν συμφωνία, αλλά νέα προαπαιτούμενα.

Δεν επιθυμούσαν επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δημόσιο χαρακτήρα για τη ΔΕΗ, επαναπρόσληψη των αντισυνταγματικά απολυμένων.

Η πάλη μεταξύ της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και της προοδευτικής πολιτικής θα είναι διαρκής.

Μόνο που αυτή τη φορά θα υπάρχει περισσότερη διαφάνεια.

Η ανάμιξη του Ευρωκοινοβουλίου στην αξιολόγηση και εφαρμογή της συμφωνίας, μετά από πρότασή μας, είναι το νέο θετικό στοιχείο.

Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα μάχης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, το μοναδικό πρόγραμμα που εγγυάται ότι ο ελληνικός λαός θα βγει όρθιος από την κρίση.

Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι οι θέσεις των δανειστών δεν είναι στατικές. Η Ευρώπη έχει συνταραχτεί από την επτάμηνη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολιτικές ανακατατάξεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία.

Είναι και γι’ αυτόν τον λόγο που η εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη παίρνει έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι νικητής και να παίξει ρόλο καταλυτικό στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε τον περασμένο Ιανουάριο την ψήφο των πολιτών με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θεωρείτε τελικά σήμερα ότι αυτό ήταν εξαρχής ανεφάρμοστο;

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης συμπύκνωσε το αίτημα και την προσδοκία του ελληνικού λαού για μια διαφορετική πορεία κόντρα στη λιτότητα και τις υφεσιακές πολιτικές.

Σειρά δεσμεύσεων του προγράμματος προχώρησαν.

Με τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, που αφορά περισσότερες από 350.000 χιλιάδες οικογένειες, τον νόμο για τις 100 δόσεις, που έδωσε ανάσα σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την επαναπρόσληψη των αντισυνταγματικά απολυμένων σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και εκπαιδευτικών, το άνοιγμα της ΕΡΤ, την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, το πρόγραμμα για την ενίσχυση και ανάκτηση της εργασίας και άλλα.

Και όλα αυτά τα πετύχαμε μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς χρηματοδοτικής ασφυξίας και οικονομικού πολέμου.

Είναι βέβαια δεδομένο ότι πολλά από αυτά που είπαμε δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα.

Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά μέτωπα, όπως για παράδειγμα στον χώρο της αγοράς εργασίας, όπου θα διεκδικήσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη στήριξη του κόσμου της μισθωτής εργασίας, αλλά και στο πεδίο των φορολογικών ελαφρύνσεων μισθωτών και συνταξιούχων.

Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται και θα έχει ορίζοντα τετραετίας.

Και εκεί το σύνολο των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης θα είναι εφαρμοσμένη πολιτική.

• Ο πρώτος νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνησή σας αφορούσε την ανθρωπιστική κρίση.

Ποιο νομοσχέδιο, που θα πηγάζει από το πρόγραμμά σας, θα προωθήσετε πρώτο στην επόμενη Βουλή, αν εκλεγείτε πρωθυπουργός;

Αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που είχαμε εκκινήσει το προηγούμενο διάστημα.

Εχει ήδη μπει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ έχουμε έτοιμα νομοσχέδια για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνών και καυσίμων.

Αυτά θα αποτελέσουν προτεραιότητα και αμέσως μετά τις εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...