Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο κυβερνητικό σχήμα – Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Νέο κυβερνητικό σχήμα – Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει πυρετωδώς τις συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες.

Το τελικό υπουργικό σχήμα δεν θα διαφοροποιείται πάρα πολύ σε σχέση με αυτό που ξέραμε μετά τον ανασχηματισμό.

Ωστόσο, στις βασικές διαφορές υπάγεται το χαρτοφυλάκιο διαχείρισης του μνημονίου-που παραμένει άγνωστο σε ποιον τελικώς θα ανατεθεί- παρότι ακούστηκε έντονα το όνομα του Γιώργου Χουλιαράκη.

«κλειδωμένη» θεωρείται η θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργελιο Οικονομικών, χωρίς να αποκλείει κανείς και την ταυτόχρονη παρουσία στο υπερυπουργείο του μνημονίου, αν και είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαριστεί.
Στο πόστο του παραμένει ο Δημήτρης Μάρδας και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ στο υπουργείο Οικονομίας παραμένει ο Γιώργος Σταθάκης.

Εμπλοκή της τελευταίας στιγμής φαίνεται πως δημιουργήθηκε καθώς ο Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται να αρνήθηκε την προεδρία της Βουλής, ζητώντας – όπως αναφέρουν πηγές- μια θέση με ενεργό ρόλο στην οικονομική πολιτική.

Εαν επιμείνει στην άρνηση για την προεδρία της Βουλής, στο τραπέζι έχουν πέσει τα ονόματα όπως ο Νίκος Βούτσης.

Στο υπ. Εσωτερικών θα οδεύσει ο Πάνος Σκουρλέτης, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Το δεύτερο όνομα είναι του Θόδωρου Δρίτσα για την θέση του προέδρου της Βουλής.

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να αναλάβει χαρτοφυλάκιο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος έχει επιλέξει να αποστασιοποιηθεί από τα υπουργεία.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με το εν λόγω πόστο να περνά μάλλον στα χέρια του Δημήτρη Βίτσα ή του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σε αυτή την περίπτωση, ως αντικαταστάτης του κ. Κουρουμπλή προορίζεται ο Ανδρέας Ξανθός.

Αμετακίνητοι παραμένουν ο Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Πάνος Καμμένος στο Εθνικής Αμυνας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος στο Δικαιοσύνης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (έργασίας) όπως και ο Νίκος Παππάς με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στο Επικρατείας. Κυβερνητική εκπρόσωπος πιθανόν θα παραμείνει η Ολγα Γεροβασίλη.
Στο πόστο της παραμένει τέλος, η Θεανώ Φωτίου, ενώ δεν αποκλείεται να υπουργοποιηθούν και οι Νίκος Φίλης και ο Θεόδωρος Δρίτσας, αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια χαρτοφυλάκια θα αναλάβουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Φάμελλος: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την κύρωση των 3 μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

Όλγα Γεροβασίλη: «Η ΝΔ συνεχίζει να λοιδορεί το εθνικό συμφέρον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...