Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρουφάκης παριστάνει τον “μάγκα” – Τα έκανε μπάχαλο και το παίζει… σκληρό αντράκι!

Ο Βαρουφάκης παριστάνει τον “μάγκα” – Τα έκανε μπάχαλο και το παίζει… σκληρό αντράκι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραμένει… ενεργά ή «ζωντανός» όπως δηλώνει ο ίδιος, πολιτικά, και φαίνεται ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην πολιτική, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Ιταλό πρωθυπουργό, ξεδιπλώνει και τα δικά του σχέδια, δηλώνοντας «παρών» στις πολιτικές επάλξεις.

Στο προσωπικό του blog, γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης, απαντώντας στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.

«Κύριε Ρέντσι έχω ένα μήνυμα για σένα: Μπορείς να χαίρεσαι όσο θέλεις για το γεγονός ότι δεν είμαι πια υπουργός Οικονομικών και ούτε καν μέλος του Κοινοβουλίου. Αλλά “δεν με ξεφορτώθηκες”. Είμαι ζωντανός πολιτικά, όπως μου θυμίζουν οι Ιταλοί που συναντώ στο δρόμο» γράφει ο κ. Βαρουφάκης.

Την αντίδραση του πρώην ΥΠΟΙΚ προκάλεσαν οι αναφορές του Ιταλού πρωθυπουργού για τις ελληνικές εκλογές ότι «Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε».

Με εμφανώς ειρωνικό ύφος, μάλιστα, λέει στον Ιταλό πρωθυπουργό ότι «ευτυχώς αυτή η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αλλά θα πρέπει να κάνεις σοβαρές επανορθώσεις. Περιμένω εναγωνίως να σε δω να επιστρέψεις στις τάξεις των Ευρωπαίων δημοκρατών».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ότι διαδραμάτισε έναν κεντρικό ρόλο στον «ανοιχτό εκβιασμό», στον «αβάσταχτο bullying» και στις «απάνθρωπες πιέσεις» κατα του Αλέξη Τσίπρα στις 12 και 13 Ιουλίου. Όπως υποστηρίζει ο Ματέο Ρέντσι έπαιξε το ρόλο του «καλού αστυνομικού» για να «σπάσει» ο Τσίπρας βασιζόμενος στη ρητορική «αν δεν υποκύψεις θα σε καταστρέψουν-πες τους ναι».

Επιχειρώντας, τέλος, να εξηγήσει γιατί χώρισαν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα γράφει ότι «διαφωνήσαμε για το αν “αυτοί” μπλόφαραν ή όχι και για το αν εμείς, σε κάθε περίπτωση, είχαμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε άλλη μια μη βιώσιμη συμφωνία, παραδίδοντας τα κλειδιά για ό,τι απέμεινε από το Ελληνικό κράτος στην ανελέητη Τρόικα. Αυτή ήταν και παραμένει η διαφορά μου με τον Αλέξη».

Πράγματι Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μην παίξει τη χώρα στα ζάρια, να μην παίξει τον ελληνικό λαό με μπλόφες. Ενώ εσύ ως μεγάλος “παίκτης” θα τα “έπαιζες” όλα δίχως καμία συναίσθηση ότι σε περίπτωση που δεν μπλόφαραν η χώρα θα βυθιζόταν στο χάος.

Ξέρεις ποια άλλη είναι η διαφορά σου Γιάνη Βαρουφάκη με τον Αλέξη Τσίπρα; Ότι εκείνος επέλεξε να μην σε διασύρει, σε αντίθεση με εσένα που ανοίγεις το στόμα σου όλο για να πεις και κάτι. Μήπως τελικά πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να αλλάξει τακτική σε ό,τι σε αφορά μήπως και έρθεις στα ίσια σου;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δημιουργεί τις συνθήκες για την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων της χώρας

Δημοσκόπηση MRB: 26,5% η ΝΔ, 13,1% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οι απόψεις για Ράμα και Ερντογάν

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...