Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Τσίπρας με τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο Τσίπρας με τα ονόματα της νέας κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο περνάει η ώρα συνεχίζεται το γράψε σβήσε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ της νέας κυβέρνησης. Όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε δομικές αλλαγές, καθώς το σύστημα των υπερυπουργείων κρίθηκε δυσλειτουργικό και οι πολιτικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να διεκπεραιώσει το έργο του το νέο κυβερνητικό σχήμα και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που απορρέουν από τη συμφωνία με τους εταίρους δεν αφήνουν περιθόρια για χρονοτριβές.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι το νέο κυβερνητικό επιτελείο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες επείγουσες συνθήκες της καθημερινότητας της κυβέρνησης. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα λάβει από τον πρωθυπουργό, σαφείς και αυστηρές οδηγίες, για το πως θα πορευθούν από εδώ και πέρα. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα από το πρωί τόνιζαν στο tribune ότι ένας από τους απαράβατους όρους που θα θέσει στους νέους υπουργούς για να αποφευχθούν τυχόν αβελτηρίες του παρελθόντος επταμήνου θα είναι πως όποιος προτιμά τα κανάλια από το υπουργείο του, θα απαλλαγεί των καθηκόντων του.

Οι αλλαγές στα πρόσωπα που εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας είναι προσεκτικές και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες περιορισμένες, καθώς ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης αναδεικνύεται σε ένα ενδελεχές λίφτινγκ της προηγούμενης για να τοποθετηθούν άτομα που θα φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο στα χαρτοφυλάκια που στο πρόσφατο παρελθόν παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και λανθασμένες κινήσεις.

Έτσι, σταθερές στο νέο κυβερνητικό σχήμα εμφανίζονται οι Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών, Πάνος Καμμένος στο Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Νικολούδης στο χαρτοφυλάκιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης υπουργοί Επικρατείας.

Από την τελική απόφαση για τον Πρόεδρο της Βουλής θα εξαρτηθούν και άλλες θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς δημιουργούνται καραμπόλες. Για τη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου παίζουν τα ονόματα του Νίκου Βούτση, που εάν δεν πάει θα παραμείνει στο Εσωτερικών, του Δημήτρη Βίτσα, που έχει ακουστεί και για το Προστασίας του Πολίτη και του Θοδωρή Δρίτσα που όπως όλα δείχνουν απομακρύνεται απο το Ναυτιλίας, όπου κατόπιν πρότασης του Πάνου Καμμένου θα παραμείνει μάλλον ο Χρήστος Ζώης.

Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθει η Όλγα Γεροβασίλη.

Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να παραμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πλαισιωμένος από τους κ.κ. Μάρδα για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα Έσοδα.

Στο υπερυπουργείο που προσανατολίζεται να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας για ό,τι έχει να κάνει με την υλοποίηση του Μνημονίου, τοποθετείται όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος γνωρίζει τη συμφωνία όσο ελάχιστοι και δεν έχει λείψει λεπτό από τις διαπραγματεύσεις και την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για το μέχρι τώρα υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών και πρώην επικεφαλής των ελληνικών τεχνικών κλιμακίων στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στο χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας παραμένει ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ενημερώσει και τους συνεργάτες του για την απόφαση αυτήν.

Επικεφαλής του χαρτοφυλακίου τουρισμού θα είναι και πάλι η Έλενα Κουντουρά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το έργο της οπίας κρίθηκε θετικό.

Στη θέση του αλλά σε ξεχωριστό υπουργείο πλέον θα βρίσκεται ο Χρίστος Σπίρτζης στο χαρτοφυλάκιο των Δικτύων και Μεταφορών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης παραμένει στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, εκτός εάν πάει ο Νίκος Βούτσης Πρόεδρος της Βουλής οπότε αναμένεται να κατευθυνθεί στο Εσωτερικών. Υπό την εποπτεία του θα υπάρχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο φέρεται να έχει προταθεί στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που πάντως δεν αποκλείεται να παραμείνει στο Υγείας. Εάν δεν βρίσκεται στο Υγείας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεν αποκλείεται να πάει σε αυτό η Όλγα Γεροβασίλη που είναι και γιατρός στο επάγγελμα.

Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης προβάδισμα φαίνεται να έχει ο πρώην υφυπουργός κι υπηρεσιακός υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Επικεφαλής της Αγροτικής Ανάπτυξης θα παραμείνει ο Ευάγγελος Αποστόλου, πιθανότατα όμως σε ξεχωριστό υπουργείο.

Έντονα ακούγεται το όνομα του βουλευτή κι ακαδημαϊκού Κώστα Γαβρόγλου για το υπουργείο Παιδείας, καθώς και το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος αναμένεται να υπουργοποιηθεί.

Το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού θα συνεχίσει να έχει ο Νίκος Ξυδάκης.

Τέλος, στο χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται να μείνει ο υπηρεσιακός Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αποτελούσε ούτως ή άλλως πρόταση του Αλέξη Τσίπρα πριν την παραίτησή του και το έργο του κρίνεται εξόχως αποτελεσματικό κατά το εικοσαήμερο αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...