Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Θα συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για τη βελτίωση του μνημονίου

Γεροβασίλη: Θα συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για τη βελτίωση του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ζητώντας τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, θα προχωρήσει άμεσα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκάλυψε η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Όλγα Γεροβασίλη στο μεσημεριανό ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του Επικοινωνία 94FM.

Συγκεκριμένα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, μπορεί να άφησε ανοιχτό τον τρόπο με τον οποίο θα συσταθεί η διαπραγματευτική ομάδα, δηλαδή αν θα αποτελείται από κοινοβουλευτικά στελέχη ή αν θα ζητηθεί από τα άλλα κόμματα να προτείνουν τεχνοκρατικά ή εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, ωστόσο, προανήγγειλε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της υπερκομματικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Γιατί, όπως υποστήριξε, μπορεί να μην έκανε «σημαία» αυτή του την πρόθεση, όπως λαϊκίστικα έπραξε ο βασικό του αντίπαλος, όμως, κι αυτός πίστευε και πιστεύει ότι είναι εθνική υπόθεση η καλυτέρευση των όρων της συμφωνίας. «Είναι κατεξοχήν θέση της αριστεράς αυτή, η εθνική προσπάθεια για τη βελτίωση της συμφωνίας. Κι ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη θέση της αριστεράς θα την κάνει άμεσα πράξη, γιατί η συμφωνία έχει το καλό -συγκριτικά με τις προηγούμενες- ότι άφησε σημαντικά ζητήματα ανοιχτά, που σαφώς μπορούν να αλλάξουν και τα οποία μπορούμε κάλλιστα να διαπραγματευτούμε, χωρίς να θεωρούνται αυτή τη στιγμή απολύτως δεδομένα, όπως γινόταν στο παρελθόν με τα προηγούμενα μνημόνια».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Κυβερνητική εκπρόσωπο, η νέα Κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μέχρι το τέλος του έτους όλα τα «καυτά ζητήματα», τα οποία απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που επίτηδες έμειναν ανοιχτά, όπως η ρύθμιση του χρέους, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, το ζήτημα των κόκκινων δανείων και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σχολιάζοντας την 12ωρη υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου που συνοδεύτηκε από την παραίτηση του εξαιτίας των γνωστών ακροδεξιών απόψεων του που κατά καιρούς έχει αναρτήσει στα social media, παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι υπήρξε αμοιβαίο σοβαρό λάθος και από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα που αποδέχτηκε την πρόταση υπουργοποίησης του αλλά και από τον κυβερνητικό εταίρο και πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο ο οποίος τον πρότεινε. «Προφανώς δεν υπάρχουν άνθρωποι εδώ που δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν… ΤΙ να λέμε τώρα;

Να στρουθοκαμηλίζουμε; Ήταν λάθος μας και πρέπει να το αποδεχτούμε γιατί η κοινωνία ξέρει και αντιλαμβάνεται και απαιτεί από εμάς τη γενναιότητα να παραδεχόμαστε τα σφάλματα μας. Από εκεί και πέρα όμως, ασφαλώς και τα όποια λάθη δεν πρέπει να μας γίνονται συνήθεια… Καθημερινά μαθαίνοντας απ’ αυτά πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι για να μην τα επαναλαμβάνουμε αυτά. Πάντως, σε μια συνεργασία, όταν συνεργάζεσαι με έναν χώρο, ο χώρος ο οποίος προτείνει κάποια άτομα -στα αλήθεια- είναι και υπεύθυνος για να προφυλάξει τον συνεργάτη του. Εν πάση περιπτώσει, πιστεύω ότι ήταν μία βιαστική κίνηση, η οποία διορθώθηκε μέσα στο κλίμα των ημερών», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη.

Η ίδια, εντούτοις, χαρακτήρισε πετυχημένη τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην ερώτηση πως γίνεται ο κ. Αλέξης Τσίπρας να απέρριπτε προεκλογικά τη συνεργασία με το κόμμα του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαιτίας των ακροδεξιών βουλευτών (Βορίδη, Γεωργιάδη κ. ά.), ενώ θεωρεί φυσιολογική τη συνεργασία με το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου. «Είναι γνωστές οι διαφορές μας με τους ΑΝΕΛ, ασφαλώς και υπάρχουν διαφορές, αλλά θα τις διαχειριστούμε προς το κοινό καλό…», σημείωσε με νόημα η κα Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφορικά, εξάλλου, με τις κινήσεις της νέας Κυβέρνησης στις 100 πρώτες μέρες, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «υπάρχουν πράγματα που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι την πρώτη αξιολόγηση και τα οποία προφανώς δεν είναι υπό διαπραγμάτευση». Πρόσθεσε δε πως δεν έχει ειπωθεί ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, χωρίς διαπραγμάτευση και εύρεση ισοδυνάμου. «Είναι ένα θέμα που θέλουμε να το παλέψουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζοντας την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, ως άκρατο λαϊκισμό, όταν ισχυριζόταν πως θα καταργούσε το συγκεκριμένο μέτρο, όπως και να είχε, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές.

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, η κα Όλγα Γεροβασίλη, αφού σημείωσε με έμφαση πως είναι μύθος ότι η υπηρεσιακή Κυβέρνηση αντιμετώπισε καλύτερα το εν λόγω ζήτημα απ’ την πρώτη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραδέχτηκε ότι «ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την κρίση που έχει ξεσπάσει».

Τέλος, σχολιάζοντας την επαναφορά του κ. Θοδωρή Δρίτσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρά τις διαφωνίες που κατά καιρούς έχει εκφράσει, αλλά και που προεκλογικά εξέφρασε, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, η κα Γεροβασίλη σημείωσε με νόημα ότι «ο κάθε Υπουργός οφείλει να ακολουθήσει την κεντρική πολιτική γραμμή, αυτή που θα χαράξει η Κυβέρνηση…»!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...