Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεφώνημα από τον Ομπάμα δέχτηκε ο Τσίπρας – Τι συζήτησαν

Τηλεφώνημα από τον Ομπάμα δέχτηκε ο Τσίπρας – Τι συζήτησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε σήμερα συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Στην μεταξύ τους επικοινωνία συζήτησαν τις εξελίξεις που σχετίζονται με το ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Όπως ήδη έχει γράψει το tribune.gr ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο αναμένεται να αναχωρήσει με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει έντονη κινητικότητα καθώς ο πρωθυπουργός επιθυμεί να έχει κέρδη από αυτό το ταξίδι καθώς θα επιδιώξει να έχει κατ ίδιαν συναντήσεις με ξένους ηγέτες.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές. Ωστόσο μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο-όπως επιθυμούσε η ελληνική πλευρά- ή εάν θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ή στο πλαίσιο της δεξίωσης που θα γίνει προς τους ξένους ηγέτες.

Ακόμη ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής Τζον Κέρι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε το αίτημα της συνάντησης πριν από λίγες ημέρες.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κέρι θα θέσει ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος (πχ Κυπριακό, μεταναστευτικό, Συρία, ευρω-ρωσικές σχέσεις κ.ά).

Τετ α τετ με Νταβούτογλου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει και τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής παραμένουν ανοικτά όπως του μεταναστευτικού, το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...