Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα 5 «όχι» της Γεννηματά στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου

Τα 5 «όχι» της Γεννηματά στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν θα γίνει το δεκανίκι του Αλέξη Τσίπρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)», ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας τα 5 «όχι» που θα πει στους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου που θα έρθουν στη Βουλή.

Η κ. Γεννηματά μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι ψήφισε μεν επί της αρχής «αρκετά από τα προαπαιτούμενα το καλοκαίρι για να αποτραπεί το Grexit και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού», επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να θεωρεί το 3ο Μνημόνιο «ως το επαχθέστερο όλων με διατάξεις που θίγουν ευθέως τα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσμα της άνευ όρων παράδοσης του κ. Τσίπρα».

Όμως η κ. Γεννηματά διεμήνυσε ότι «λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε 5 εξαρχής αρνητικά, υφεσιακά και άδικα σημεία του Μνημονίου» τα εξής:
•Τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
•τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας.
•την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών
•την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση
•την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα δε στο θέμα των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οφείλει να βελτιώσει αυτούς τους όρους, με σκληρή διαπραγμάτευση και προτάσεις με τα σχετικά ισοδύναμα, όπως οφείλει και να επαναδιαπραγματευτεί σωστά την εξειδίκευση των ανοιχτών θεμάτων του Μνημονίου, στους εφαρμοστικούς Νόμους», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, η κ. Γεννηματά προειδοποίησε ότι «έρχεται φοροκαταιγίδα» και πως οι πληροφορίες για τις αλλαγές στο φορολογικό, «συνιστούν φοροκαταιγίδα που θα πλήξει καίρια τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και γενικότερα τη μεσαία τάξη».

Παράλληλα, η ίδια κάνοντας απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος σημείωσε ότι «σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και πολωτική εκλογική αναμέτρηση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημείωσε μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία, καθώς καταφέραμε να αυξήσουμε την δύναμή μας – όχι μόνο σε ποσοστά αλλά και κατά δεκάδες χιλιάδες ψήφους, έναντι του αθροίσματος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Ιανουαρίου».

Επέκρινε δε όσους «προέβλεπαν την εξαφάνιση μας από τον πολιτικό και κοινοβουλευτικό χάρτη, διαψεύστηκαν πανηγυρικά και όσοι την επεδίωκαν απέτυχαν παταγωδώς! Οι Κασσάνδρες, που είχαν προδικάσει την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ έκαψαν όλες τις προφητείες τους».

Επιπλέον, επανέλαβε με έμφαση, την ανοικτή πρόσκληση «προς όλα τα Κόμματα, τις Κινήσεις, τις προσωπικότητες του χώρου μας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με σεβασμό πάντα στην αυτονομία τους» και κατέληξε λέγοντας: «Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι! Αυτή είναι η δέσμευση μου απέναντι σας. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με… άρωμα «Σασμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...