Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μεϊμαράκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη ΝΔ

Ο Μεϊμαράκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέμα χρόνου είναι να ανακοινώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες του tribune.gr από τη λεωφόρο Συγγρού.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εδώ και ημέρες ο κ. Μεϊμαράκης έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 150 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής που αριθμεί 500 μέλη, ενώ ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει μέχρι την τελική επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του στην ΚΕΦΕ.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη τονίζουν ότι σε περίπτωση υποψηφιότητας του προέδρου για την αρχηγία της ΝΔ, δεν θα υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες, αναφέρουν συνεργάτες του και εξηγούν: «καθώς ο ίδιος γνωρίζει πως αυτές οι διαδικασίες αφήνουν τριβές, αν τελικά είναι υποψήφιος και εκτιμώντας ότι τότε θα εκλεγεί πρόεδρος, έχει αποφασίσει να μην υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει ως προτεραιότητα την ενότητα και παρότι αρκετοι βουλευτές και περιφερειάρχες έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπογράψουν την υποψηφιότητά του, αυτό δεν θα συμβεί γιατί δεν είναι σωστό να βάλει σε αντιπαράθεση κανέναν με κανέναν.

«Πρέπει όλα να αντιμετωπιστούν με ενωτικό πνεύμα», τονίζουν.

Κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του

«Οι ανακοινώσεις για μία τέτοια απόφαση δεν είναι απλά μία ανακοίνωση, αλλά πρόκειται για μία συνολική πολιτική πρόταση με υπογραφές. Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά και θα ανακοινώσω την απόφασή μου όταν εγώ θα το κρίνω» σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Για πρώτη φορά ο κ. Μεϊμαράκης δεν υπογράμμισε την κλίση του προς το «όχι» που τόνιζε τις προηγούμενες ημέρες. «Για μένα θα ήταν εύκολο να πω το “ναι” ή το “όχι”» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης κληθείς να σχολιάσει τις «πολλές» υποψηφιότητες, υπογράμμισε ότι υποψηφιότητες δεν υπάρχουν ακόμα παρά μόνο προθέσεις, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα πρέπει να συνοδεύεται από 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι «όλοι όσοι έχουν κάνει ανακοινώσεις για υποψηφιότητα είναι φίλοι μου τους εκτιμώ, έχουμε δουλέψει μαζί και μπορούν να προσφέρουν από όλα τα πόστα».

Πέραν τούτου ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε τις αιχμές κατά του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, τονίζοντας ότι «δεν διασφαλίζει τις διαδικασίες, όλοι μας τις διασφαλίζουμε», χαρακτηρίζοντάς τον ένα απλό μέλος της Επιτροπής που «απλά προεδρεύει». Σε ερώτηση εάν είναι ενοχλημένος από τη στάση του κ. Παπαμιμίκου, τόνισε αιχμηρά ότι «η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, αντιθέτως είναι όλοι συνεργάτες. Από εκεί και πέρα έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες του καθενός».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...