Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Φωτιά» στο Μαξίμου – Ο Τσίπρας «τρέχει» τους υπουργούς

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να εμφανιστεί έτοιμη η κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στο Γολγοθά που καλείται να ανέβει το προσεχές διάστημα μέχρι και την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου που είναι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του 2015, ώστε να πέσει στο κενό η πίεση του Βερολίνου για κούρεμα καταθέσεων (bail in).

Έχοντας αφήσει πίσω τη διεθνή διπλωματία στις Νέα Υόρκη, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα κινούνται σε ρυθμούς Βουλής, καθώς στο πενθήμερο που έρχεται όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πλατεία Συντάγματος… Ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μπαράζ επαφών με τους υπουργούς του ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και να κλείσουν οι όποιες εκκρεμότητες για τα προαπαιτούμενα ενόψει και του Eurogroup της Δευτέρας και με φόντο την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με φόντο και την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων που ξεκινά τη Δευτέρα και θα κορυφωθεί την Τετάρτη τα μεσάνυχτα με την ψήφο εμπιστοσύνης, αναμένεται να δώσει το στίγμα για το χαρτοφυλάκιο του κάθε μέλους του υπουργικού συμβουλίου. Στο βασικό σχεδιασμό του κ. Τσίπρα είναι να τρέξει καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης και της υλοποίησης των συμπεφωνηθέντων το αποκαλούμενο παράλληλο πρόγραμμα, ώστε η κυβέρνηση, η οποία θα τονίσει για ακόμη μία φορά ότι είναι τετραετίας, να μην εμφανιστεί «διαχειριστική» και «διεκπεραιωτική» του μνημονίου, αλλά κανονική και με πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό του «ανοίγματος» της κυβερνητικής βεντάλιας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης που είχε μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη στα χέρια του τα «ραβασάκια» των υπουργών με τις προτάσεις τους για το κυβερνητικό έργο στο χαρτοφυλάκιό τους, όπως τους είχε δώσει σαφή εντολή ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και τα παραδίδει στον Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις αναμένεται να δώσει βάρος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας και της αδήλωτης εργασίας, ενώ θα κάνει ειδική μνεία στην «διαρκή μάχη» καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και το ζήτημα των κόκκινων δανείων και η μάχη για να μην περάσει καμία πρώτη κατοικία στα χέρια των distress funds, αλλά και η διαχείρηση του ΕΣΠΑ, που έχει αποφασιστεί ότι για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση των κοινοτικών πόρων θα πρέπει να υπάρξει επαναχάραξη ολόκληρης της πολιτικής.

Πέραν αυτού ωστόσο, η κυβέρνηση μπαίνει και στον χορό της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή και με το οποίο στις βαλίτσες του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για το Eurogroup.

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού και την έγκρισή του θα συγκληθεί, είτε εντός του σαββατοκύριακου είτε το πρωί της Δευτέρας και το υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή πριν τις 15 Νοεμβρίου, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση των επιπλέον 15 δισ. ευρώ, που ορίζει η απόφαση της 12ης Ιουλίου για τις τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...