Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: Έγινες μνημονιακότερος των τροϊκανών

Μεϊμαράκης σε Τσίπρα:  Έγινες μνημονιακότερος των τροϊκανών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μειμαράκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως “μόλις 15 ημέρες μετά τις εκλογές η πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. καμμένο αποκαλύφθηκε.

Την ίδια ώρα με εσάς, ατυχώς για εσάς κατέθεσε ο Υπουργός σας το προσχέδιο του προϋπολογισμού και αποκάλυψε ότι μετά το θετικό ρυθμό του 2014 επιστρέφουμε στην ύφεση”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “τώρα ήρθε το Μνημόνιο και τελείωσαν οι μνημονιακές κορώνες. Γίνατε μνημονιακότερος των τροϊκανών.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι “έρχεται βαρύς χειμώνας. Ο βαρύτερος από όσους έχουν περάσει.Βιαστήκατε να κάνετε εκλογές για να προλάβετε τη φοροκαταιγίδα, τους νέους φόρους στα νησιά, στους αγρότες, στους επαγγελματίες”.

Αναφερόμενος στον ΦΠΑ είπε πως “αυξήθηκε στο διπλάσιο ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, αυξάνεται ο φόρος για τα ενοίκια. Αναστέλλεται προσωρινά το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δική σας έμπνευση ήτα ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο προεκλογικό σας πρόγραμμα στη σελίδα 33 ήταν. Το θεωρείτε μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης. Η αναστολή δεν είναι λύση. Δεσμευθείτε εδώ και τώρα ότι το μέτρο αυτό δεν θα εφαρμοστεί”. “Από εμάς οι προτάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών δεν γίνονται δεκτές ως έχουν”, είπε ακόμη.

Επίσης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι “η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί με συνέπεια και ευθύνη στις ανάγκες της χώρας. Το αποδείξαμε όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ έσυρε τη χώρα στα όρια του grexit. Αποδείξαμε πατριωτισμό. Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα σας έδωσε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης. Θα πάρετε πίσω ότι σας έδωσε λευκή επιταγή να υπογράψετε ό,τι να΄ναι. Όλοι οι Νεοδημοκράτες μπορούμε να κοιτάμε τους Έλληνες με το κεφάλι ψηλά γιατί τους είπαμε την αλήθεια”.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έγινε κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. “Από Πρωθυπουργός γίνατε κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε ναι σε διαρθρωτικές αλλαγές αλλά δεν ψηφίζουμε φόρους και μέτρα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Με δική του συμφωνία το κούρεμα του χρέους αποκλείεται ρητά” είπε ακόμα.

Απευθυνόμενος για άλλη μια φορά προς τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι “σας άκουσα να μιλάτε για τους κακούς ολιγάρχες που σας κυνηγούν. Ονόματα και διευθύνσεις. Για να δούμε ποιοι είναι. Φαντάσματα είναι; Κι εσείς κ.Παππάς τι κρατάτε σε ομηρία αυτόν τον νόμο; Περάστε το λοιπόν. Φέρτε το αν έχετε τα κότσια να δούμε ποιοι είναι οι ολιγάρχες. Είμαστε μικρή χώρα και όλοι ξέρουμε τις παρέες. Σταματώ εδώ προς το παρόν. Ο βρώμικος πόλεμος της προεκλογικής περιόδου δεν θα μείνει αναπάντητος”.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι “με τις 50 υπογραφές μας θα φέρουμε όλες τις δικογραφίες να συζητηθούν., Η λάσπη δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα έρθετε εδώ με την υπογραφή σας να βεβαιώσετε ότι κανένας από τη Ν.Δ δεν συμμετέχει σε σκάνδαλα.Κύριε Τσίπρα, απροετοίμαστος πάτε παντού ρε παιδί μου”.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι “ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι αποτέλεσμα των δικών σας καταστροφικών επιλογών. Εξαπατάτε τους δικούς σας βουλευτές μιλώντας τους για αλλαγή διοικήσεων των τραπεζών”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αριστεία για την οποία είπε ότι “δεν μπορεί να θεωρείται ρετσινιά. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε μια χούφτα κουκουλοφόρους να κλείνουν τα πανεπιστήμια. Αυτό δεν είναι νέο. Είναι συντήρηση του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Μην τολμήσετε αλλαγές βιβλίων. Γιατί αν ακολουθήσετε απόψεις σαν κι αυτές που κουβαλάει ο Υπουργός για τη γενοκτονία των Ποντίων να μην τολμήσει. Είναι ύβρις για την παιδεία μας, είναι ύβρις για τη νέα γενιά”. Επίσης συνέχισε λέγοντας πως “δεν σας χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία, τελείωσε τον Γενάρη ο μύθος.Αυτά που πράττετε μόνο αριστερά δεν είναι”.

Από την άλλη πλευρά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε τη στήριξη της Ν.Δ στο ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ακόμη ζήτησε από τον κ. Τσίπρα “Να ανακαλέσει τη δήλωσή του περί άγνοιας ύπαρξης θαλασσίων συνόρων. Θαλάσσια σύνορα υπάρχουν κ. Τσίπρα. Στα δίκαια και στα δικαιώματά μας δεν κάνουμε βήμα πίσω”.

Στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του ο κ. Μειμαράκης αναφέρθηκε στη Συνταγματική Αναθεώρηση ζητώντας από τον πρωθυπουργό να φέρει στη Βουλή, τώρα την πρόταση για την αλλαγή του. Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ είπε πως “αντί η κυβέρνηση να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ τώρα κοντεύουν να μπαίνουν μέσα και οι εφοριακοί. Μόνο τους φουκαράδες κυνυγάτε. Τους άλλους τους χαϊδεύετε και δήθεν οι ολιγάρχες σας κυνηγάνε”.

Η Νέα Δημοκρατία εκφραστής του κοινωνικού φιλελευθερισμού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα του “εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και απορρίπτουμε ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Αυτές οι αντιλήψεις δεν έχουν σχέση με τη Ν.Δ”. “Εσείς τα υπογράψατε αυτά στο Μνημόνιο. Εσείς τι εκφράζετε; Μπορείτε να μου πείτε;” διερωτήθηκε.

“Εμείς δεν είμαστε ακραίοι νεοφιλελεύθεροι για να σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης”.Προχωρήστε μόνοι σας. Έχετε πλειοψηφία. Ψηφίστε και εφαρμόστε μόνοι σας ό,τι υπογράψατε. Εμείς λέμε όχι στον κρατισμό και στον νοσηρό κομματισμό. Όχι στις ρυθμίσεις που χτυπούν αγρότες, και ιδιωτική πρωτοβουλία,όχι στην κυβερνητική ανεπάρκεια”. κατέληξε.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του το λόγο ζήτησε για δύο λεπτά ο πρωθυπουργός ο οποίος απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε: “Διαπίστωσα ότι έκανε εξαιρετική προεκλογική ομιλία. Σας υπενθυμίζω ότι οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτέμβρη και χάσατε πανηγυρικά με 7,5 μονάδες”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...