Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μένει μέχρι… νεωτέρας από ΝΔ ο Νικολόπουλος

Μένει μέχρι… νεωτέρας από ΝΔ ο Νικολόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άλλα προανήγγειλε και τελικά… άλλα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος από τη Δευτέρα με σιβυλλικές δηλώσεις του μέσω twitter άφηνε να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο.

Συνοψίζοντας τα όσα είπε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο κ. Νικολόπουλος, παραμένει στους Ανεξάρτητους Έλληνες μέχρι… νεωτέρας. Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής σημείωσε ότι θα παραμείνει «προς το παρόν» στους ΑΝΕΛ για να μη διαταράξει την κυβερνητική ισορροπία, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον και θα κατέβει μόνος στις εκλογές, όποτε γίνουν.

Οι πληροφορίες του tribune ωστόσο συγκεκριμενοποιούν το χρονικό ορίζοντα της παραμονής του κ. Νικολόπουλου, καθώς ο βουλευτής Αχαΐας φέρεται να περιμένει την έκβαση της εσωκομματικής κούρσας της γαλάζιας παράταξης για να αποφασίσει τυχόν περαιτέρω κινήσεις του, καθώς έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα και από την παρούσα κυβέρνηση… δεν έχει τίποτα να περιμένει.

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλέστηκε την ανακοίνωση της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, στην οποία αναφέρεται ότι «το κόμμα εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον κ. Νικολόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραμείνει προς το παρόν μελος της ΚΟ των ΑΝΕΛ για να μη διαταραχθούν οι κοινοβουλευτικές και πολιτικές ισορροπίες, αλλά και για να μη δοθεί η εντύπωση ρωγμών στην κυβερνητική πλειοψηφία, υπό την προϋπόθεση όμως της τήρησης των υπεσχημένων προς το λαό».

Πέραν αυτού, ο κ. Νικολόπουλος απέφυγε να πάρει σαφή θέση για το κατά πόσο θα στηρίξει ή όχι τόσο το πρώτο, όσο και το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει ορισμένα άρθρα με τα οποία διαφωνεί, παρά το γεγονός ότι εξελέγη με πρόγραμμα τις επίμαχες ακριβώς δεσμεύσεις.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Νικολόπουλος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με τον οποίο οι σχέσεις του έχουν διαρραγεί μετά την άρνησή του να τον τοποθετήσει αντιπρόεδρο της Βουλής, ενώ ήδη είχε «φάει πόρτα» από το Μαξίμου για την υπουργοποίησή του. Ως εκ τούτου, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις του δεν θα καθορίζονται πλέον από τις αποφάσεις του Πάνου Καμμένου, θα συνεργάζονται με τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο ως ανεξάρτητοι και ισότιμοι εταίροι αλλά χωρίς ανταλλάγματα.

Τέλος, ερωτηθείς για το σάλο που είχε ξεσπάσει με το ομοφοβικό tweet του στο οποίο το 2014 αναφερόμενος στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέρ Μπέτελ στον προσωπικό του λογαριασμό είχε γράψεθ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ …. ΠΟΥΣ…ΡΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!», επεσήμανε πως «κουμπάρος στο Λουξεμβούργο δεν μπορούσα να γίνω και δεν θα γίνω ποτέ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...