Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι “δώρα” φέρνει ο Ολάντ στον Τσίπρα

Τι “δώρα” φέρνει ο Ολάντ στον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Φρανσουά Ολάντ,

Στις 22 και 23 Οκτωβρίου επισκέπτεται την Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Το οφθαλμοφανές είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να παίξει το ρόλο του εγγυητή για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και να καταδείξει έτσι σε όλη την ΕΕ ότι η Γαλλία αποτελεί ένα στενό φίλο της Ελλάδας, αλλά και το αντίβαρο στην γερμανική κυριαρχία.

Ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ, δεν έρχεται μόνος του, αλλά συνοδευόμενος από δεκάδες Γάλλους επιχειρηματίες.

Στόχος του είναι πρωτίστως να επιτευχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες με την Ελλάδα τόσο σε κρατικό επίπεδο όσο και σε επιχειρηματικό.

Το ενδιαφέρον της Γαλλίας στην Ελλάδα είναι στραμμένο κυρίως στην ενέργεια , τα λιμάνια, τα δίκτυα και τις μεταφορές.

Έτσι εκτός του μνημονίου, στις συζητήσεις Τσίπρα – Ολάντ θα επικρατήσει και η οικονομική συνεργασία και οι επενδύσεις, στην προσπάθεια της Γαλλίας να διαδραματίσει και πάλι σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της Ευρώπης, ρόλο που τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί η Γερμανία, αλλά και να βοηθήσει την Ελλ΄δα στην πορεία της προς την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων.

Η γαλλική πλευρά φέρεται να δυσαρεστήθηκε με την παραχώρηση και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport και θα επιδιώξει αποκατάσταση των ισορροπιών.

Ήδη, όπως γράφει το κυριακάτικο «Βήμα», έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας -ΑΔΜΗΕ, αλλά και θαλάσσια και χερσαία οικόπεδα έρευνας για υδρογονάνθρακες, για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, και για τα δίκτυα και τις μεταφορές (Rosco, ΟΛΘ). Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά θα εξαρτηθούν από τη μορφή του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Επιπλέον, θεωρείται ότι η αιφνιδιαστική αποχώρηση των Ρώσων από τη διεκδίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΛΘ και της Rosco δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τις συζητήσεις με τους Γάλλους, που επιθυμούν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος στη χώρα μας και να ασκήσουν ταυτόχρονα διπλωματία της κανονιοφόρου και οικονομική διπλωματία στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι το ελληνογαλλικό φλερτ είχε αναθερμανθεί πρόσφατα, όταν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, συνοδευόμενος από Έλληνες βιομηχάνους, επισκέφθηκε το Παρίσι έπειτα από πρόσκληση του γαλλικού συνδέσμου βιομηχάνων και εργοδοτών MEDEF και, εκτός των άλλων, συναντήθηκε με τους υπουργούς Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και Οικονομίας Εμάνουελ Μακρόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...