Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρ. Παυλόπουλος: Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν

Πρ. Παυλόπουλος: Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνάντηση που είχε με τους ελληνιστές καθηγητές Λουί Γκοντάρ και Ντούσαν Σιντάνσκι στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι τα Γλυπτά ανήκουν σε ένα μοναδικό μνημείο και δεν έχουν θέση πουθενά αλλού και πρόσθεσε πως χωρίς αυτά τα γλυπτά ο Παρθενώνας “δεν μπορεί να είναι αυτό που θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι για να διδάξει τον επισκέπτη, να διδάξει κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη στον σημερινό δύσκολο κόσμο, να διδάξει, δηλαδή, τι σημαίνουν η δημοκρατία, η ελευθερία, ο άνθρωπος”.

Ο κ. Παυλόπουλος αποκρούοντας την άποψη ότι αν επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία επιστροφής και άλλων μνημείων που βρίσκονται σε μεγάλα Μουσεία του κόσμου στις χώρες προέλευσης, ανέφερε πως ο Παρθενώνας παρουσιάζει μία μοναδικότητα για όλη την ανθρωπότητα υπογραμμίζοντας πως είναι «η μοναδικότητα του ελληνικού πολιτισμού, ιδίως κατά τον 5ο αιώνα πΧ, κάτι το οποίο δεν έχουμε ισχυρισθεί μόνο εμείς οι Έλληνες και εσείς ως επιστήμονες».

Επίσης θύμισε τη φράση του Andrè Malraux: «Η Ακρόπολη, όμως, είναι ο μοναδικός τόπος του κόσμου που κατοικείται, ταυτόχρονα, από το πνεύμα και από το θάρρος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...