Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρώμικο παιχνίδι από Λαφαζάνη που δίνει «πάσες» στους καναλάρχες

Βρώμικο παιχνίδι από Λαφαζάνη που δίνει «πάσες» στους καναλάρχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βρώμικο παιχνίδι επιλέγει να παίξει ο επικεφαλής της εξωκοινοβουλευτικής Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος με πρόσχημα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, επιχειρεί να βγει στον «αφρό» της επικαιρότητας και συνάμα τείνει χείρα βοηθείας στους καναλάρχες και τους «νταβατζήδες» που μέχρι πριν από λίγους μήνες κατακεραύνωνε με πύρινους λόγους.

Ο κ. Λαφαζάνης επέλεξε τη χρονική στιγμή της συζήτησης του πολυαναναμενόμενου νομοσχεδίου που βάζει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας και εκβιασμού του πολιτικού συστήματος επί μία 25ετία, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα για «εκβιαστικές κινήσεις».

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, για να τονίσει: «Τα κανάλια η κυβέρνηση δεν θέλει να τα κλείσει, θέλει να τα έχει ελεγχόμενα, για τη χειραγώγηση του λαού». Εσπευσε δε να προβλέψει ότι «με τον αριθμό των αδειών θα παιχτεί σκληρό πόκερ».

Πέραν τούτου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε το Μαξίμου ότι επιθυμία τους είναι «να ευλογούν την κυβέρνηση και να πολεμούν όλες τις αντισυστημικές δυνάμεις». Υποστήριξε, δε, ότι «έχει πέσει εμπάργκο από τα συστημικά Μέσα στη Λαϊκή Ενότητα με τη βοήθεια του Μαξίμου».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σφοδρή επίθεση του κ. Λαφαζάνη αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για τους καναλάρχες που βλέπουν το άβατό τους να αποτελεί παρελθόν, για να επιχειρήσουν να πλήξουν την κυβέρνηση «εξ’ αριστερών», επιστρατεύοντας μάλιστα τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα με τη Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Έτσι, η είδηση έκανε το γύρο όλων των Μέσων Ενημέρωσης που αφιερώνουν εκτενή δημοσιεύματα για τη μετωπική επίθεση του μεγάλου χαμένου των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, που μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο φόβος και ο τρόμος της δραχμής αλλά αίφνης το αγαπημένο και πιο προβεβλημένο τέκνο των πιο διαπλεκόμενων Μέσων Ενημέρωσης.

Πέραν αυτού ωστόσο, ίσως θα έπρεπε να προβληματίσει το γεγονός ότι ουδέποτε κανένα Μέσο δεν δίνει σταθερά και με τέτοια συχνότητα βήμα στον επικεφαλής ενός κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ή ξαφνικά τα ελληνικά media αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην ελευθεροτυπία ή κάτι άλλο συμβαίνει κύριε Λαφαζάνη…

Από την κριτική του Παναγιώτη Λαφαζάνη προκύπτουν ωστόσο ορισμένα εύλογα ερωτήματα.

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγορεί την κυβέρνηση για ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει αποτελέσει έναν εκ των ακρογωνιαίων λίθων, τόσο του προγράμματος – ακόμα και αυτού της Θεσσαλονίκης – το οποίο ο ίδιος υπερασπιζόταν και επιδιώκει να εμφανιστεί συνεχιστής και θεματοφύλακας.

Είναι άξιο απορίας κατά πόσο με τη θέση του κ. Λαφαζάνη συμφωνεί και η πρώην πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει εμφανιστεί ουκ ολίγες φορές να χρησιμοποιεί το «χαρτί» των τηλεοπτικών αδειών στον αέρα τηλεοπτικών συνεντεύξεων για να στριμώξει τους δημοσιογράφους και να εμφανιστεί η ίδια πολέμια των συμφερόντων και της διαπλοκής.

Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και το θολό τοπίο της διαπλοκής στα ΜΜΕ είναι το ίδιο που ο κ. Λαφαζάνης όποτε «στριμωχνόταν» σε συνεντεύξεις περί δραχμής επιστράτευε για να χτυπήσει τα Μέσα. Τότε οι σχεδιασμοί του κυβερνητικού επιτελείου ήσαν ορθοί και ενάντια στη διαπλοκή αλλά τώρα είναι προσπάθεια χειραγώγησης της Ενημέρωσης. Κάτι δεν πάει καλά κύριε Λαφαζάνη… Κοιτάξτε το, εξάλλου, διαθέτετε άπλετο χρόνο…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...