Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος στα σενάρια κουρέματος καταθέσεων έβαλε ο Τσακαλώτος

Τέλος στα σενάρια κουρέματος καταθέσεων έβαλε ο Τσακαλώτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέλος στα σενάρια κουρέματος καταθέσεων έβαλε από τη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ολοκληρωθεί εντός του 2015 χωρίς κούρεμα καταθέσεων. «Είμαι πολύ πιο αισιόδοξος σήμερα για την ανακεφαλαιοποίηση απ’ ό,τι πριν από ένα μήνα.

Και μόνο ότι η τράπεζα ανάπτυξης θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία είναι σήμα προς την αγορά και δίνει μακροπρόθεσμο στόχο.

Ενδιαφέρονται να είναι καταλύτες και στη συζήτηση για κόκκινα δάνεια και στην πρόσβαση τραπεζών στην διατραπεζική αγορά αλλά και στο πως το τραπεζικό σύστημα μπορεί να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση των τραπεζών» είπε ο κ. Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας λάθος ότι το ζήτημα των κόκκινων δανείων δεν αντιμετωπίστηκε στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις.

Για δεύτερη φορά στην αποψινή συνεδρίαση ο κ. Τσακαλώτος επανέφερε το σενάριο κουρέματος και στα senior bonds υποστηρίζοντας πως τέτοιο bail in χωρίς κούρεμα καταθέσεων δεν ήταν εύκολο όμως η κυβέρνηση το πέτυχε.

«Είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο στον οδικό χάρτη που θέλουμε να ολοκληρώσουμε μέχρι την αρχή νέου έτους. Είναι και αυτό αποτέλεσμα συμβιβασμού. Είναι πολλά πράγματα που δεν θα τα κάναμε έτσι» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο κ. Σταθάκης πάντως έδειξαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των stress tests που θα ανακοινωθούν αύριο αλλά και στις ανάγκες των τραπεζών συστήνοντας στην αντιπολίτευση με νόημα «κάντε υπομονή μέχρι αύριο».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου επικράτησε τεράστια ένταση όταν ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε συντρόφους Νέας Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι προσπάθησαν να υπονομεύσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να ευνοήσουν το graxit . Η αναφορά αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Γιάννη Κουτσούκου και Γιάννη Μανιάτη οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν προς τα υπουργικά έδρανα καλώντας τον να ανακαλέσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζαχάροβα: «Η πατρίδα μας δεν πωλείται» – Δεν θα δοθούν πίσω τα εδάφη που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...