Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Δεν θα πουληθούν κόκκινα δάνεια – Σεβασμός στην πρώτη κατοικία

Δραγασάκης: Δεν θα πουληθούν κόκκινα δάνεια – Σεβασμός στην πρώτη κατοικία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί την πώληση «κόκκινων» δανείων, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δέχεται “αναδιαρθρώσεις δανείων υπό τον όρο ότι θα μπαίνουν νέα κεφάλαια από μετόχους και επενδυτές”, κάνοντας εν κατακλείδι λόγο για «σεβασμό στην πρώτη κατοικία».

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε ως «σκανδαλώδη» την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι μετοχές του Δημοσίου δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Ο κ. Δραγασάκης αρνήθηκε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση τα δίνει όλα στους ξένους ή θέλει να κάνει τις τράπεζες «φέουδα του ΣΥΡΙΖΑ», ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση μελετά τα ευρωπαϊκά μοντέλα, για σωστή διακυβέρνηση και για έλεγχο των τραπεζών και ακόμη ότι επιδιώκει «ισορροπία ανάμεσα στην ισχυρή παρουσία των ιδιωτών με εξίσου ισχυρή παρουσία του Δημοσίου».

Η ανακεφαλαιοποίηση είναι «αναγκαία, αλλά όχι επαρκής», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει «το παγκόσμιο ρεκόρ «κόκκινων» δανείων», ενώ επέκρινε τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι με τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έκαναν δεν ανέκοψαν καν την εξέλιξη των «κόκκινων» δανείων.

«Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος καταστροφικός ανάμεσα στις τράπεζες και την πραγματική οικονομία. Αν δεν τον σπάσουμε, θα βουλιάζουμε διαρκώς», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποιώντας ότι η χώρα «δεν πρέπει να δώσει το δικαίωμα σε νέους εκβιασμούς» και ότι «μπορεί να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του grexit». «Μέσα στο πρώτο επτάμηνο διεξήχθη πόλεμος ενάντια στην χώρα, όχι στην κυβέρνηση, κάνουν λάθος οι πολιτικές δυνάμεις που δεν το βλέπουν», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

Ο 76χρονος Γιάννης Δραγασάκης αποχώρησε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει μέλος του κόμματος

Ο Χρ. Κουτσονάσιος για τη «Νέα Αριστερά»: «Service στους servicers…»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς κυβέρνηση: Καταθέστε τα επιχειρηματικά σχέδια των servicers που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια

Κασσελάκης: Θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...