Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο Τσίπρα: Δεν θα δεχθούμε άδικη λύση για τα κόκκινα δάνεια

Τελεσίγραφο Τσίπρα: Δεν θα δεχθούμε άδικη λύση για τα κόκκινα δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τελεσίγραφο πως δεν είναι διατιθέμενος να δεχτεί μια «άδικη και απάνθρωπη λύση, για τα κόκκινα δάνεια στέλνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προς τους πιστωτές, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο ίδιος σε συνεργάτες του.

Από το κυβερνητικό επιτελείο έχουν ξεκαθαρίσει πως αναζητείται ένας έντιμος συμβιβασμός στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Ωστόσο, αποτελεί κόκκινη γραμμή, όπως τονίζουν, να παραμείνουν προστατευμένα τα χαμηλότερα στρώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα κάμψει τις αντιρρήσεις των εταίρων και θα εξασφαλίσει μια δίκαιη πολιτική λύση. Προς επίρρωση, στο Μαξίμου παραπέμπουν τόσο στη στήριξη του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τόνισε ότι το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πρέπει να επανεξεταστεί, όσο και στην χαραμάδα που άφησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος σημείωσε πως πρέπεει να βρεθεί μία χρυσή τομή στο ζήτημα.

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία μιας «ομπρέλας» προστασίας για τους δανειολήπτες οι οποίοι δικαιολογημένα καθυστερούν την καταβολή των δόσεων για τα στεγαστικά τους δάνεια.

«Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο- για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε 46 από τα 48 προαπαιτούμενα, παρά τις προφανείς δυσκολίες», δηλώνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχίζει, ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα “κόκκινα δάνεια”, στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες».

Όπως αποσαφήνισε σε συνεργάτες του, το πρόβλημα θα λυθεί «με πολιτικό τρόπο για αν επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής».

Το μήνυμα που περνάνε προς πάσα κατεύθυνση, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί, είναι ότι για την κυβέρνηση η «μητέρα των μαχών» είναι η πολιτική αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για τους χιλιάδες πολίτες που ζουν με τον φόβο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας τους.

Σύμφωνα με τις διαρροές προς τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός δεν θα δώσει μάχη μόνο για την προστασία των κατοικιών που βρίσκονται στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, αλλά και για τους δανειολήπτες που ζουν σε αστικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ζαχάροβα: «Η πατρίδα μας δεν πωλείται» – Δεν θα δοθούν πίσω τα εδάφη που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...