Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Opinion Poll: Εκλογή Μεϊμαράκη από την πρώτη Κυριακή με 54,2%

Opinion Poll: Εκλογή Μεϊμαράκη  από την πρώτη Κυριακή με 54,2%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντικό προβάδισμα δίνει στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι των εσωκομματικών του αντιπάλων για την προεδρία της ΝΔ δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll, στο σύνολο της επικράτειας.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, στην ερώτηση “ποιον θα επιλέγατε για νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας”, στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά βρίσκεται ο κ. Μεϊμαράκης (54,2%) και ακολουθούν ο κ. Τζιτζικώστας (17,5) με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (15,0%) και στην τέταρτη θέση ο κ. Γεωργιάδης (6,8%).

Στην ερώτηση «Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης», ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με 64,9%, ενώ ακολουθούν, ο κ. Τζιτζικώστας με 12,5, ο κ. Μητσοτάκης με 11,1%, ο κ. Γεωργιάδης με 3,4% ενώ «κανένας» και «Δγ/Δα», συγκεντρώνουν 5,1% και 3,1% αντίστοιχα.

Στην ερώτηση «Ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές», ο κ. Μεϊμαράκης συνεχίζει να προηγείται με 59,8% ενώ ακολουθούν ο κ. Τζιτζικώστας με 13,1%, ο κ. Μητσοτάκης με 10.9%, ο κ. Γεωργιάδης με 2,9%, ενώ «κανένας» και «Δγ/Δα» συγκεντρώνουν 8,2% και 5,2% αντίστοιχα.

Στην ερώτηση αν πιστεύετε ότι πρέπει να συνεχίσει ο κ. Μεϊμαράκης ή να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία σε νέα ηγεσία, θετικά απαντούν το 62,5%, ενώ να γίνει αλλαγή ηγεσίας ψηφίζει το 32,3%.

Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματική αντιπολίτευση, και πάλι προηγείται ο κ. Μεϊμαράκης με 62,3%, ενώ ακολουθούν ο κ. Μητσοτάκης με 13,3%, ο κ. Τζιτζικώστας με 11,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 6,1%.

Στην πέμπτη ερώτηση της δημοσκόπησης για το ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 62,3%, ενώ ακολουθούν ο κ. Μητσοτάκης με 13,6%, ο κ. Τζιτζικώστας με 11,9% και τέλος ο κ. Γεωργιάδης με 3,4%.

Η πλειοψηφία των ερωτώμενων (63,9%) θεωρεί πολύ ή αρκετά σημαντική την απουσία του κ. Τζιτζικώστα από τη Βουλή μέχρι το 2019, ποσοστό που αγγίζει το 70% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ κυρίαρχο κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων είναι η ενότητα του κόμματος (44,6%), με δεύτερο στοιχείο την επανασύνδεση της ΝΔ με τα λαϊκά στρώματα (18,4%).

Από τους ερωτώμενους της έρευνας παρατηρήθηκε ότι το 67% δηλώνει ότι σίγουρα και μάλλον θα συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα που ανήλθε σε 1412 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που κατοικούν στη χώρα, έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε αυτήν και έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μια φορά Νέα Δημοκρατία, ενώ η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων την περίοδο 23-29 Οκτωβρίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...